Røræg er en fast del af manges ugentlige kost på grund af retten s enkelhed. Men vidste du, at dine røræg kan blive endnu mere lækre, hvis du dropper mælken?
I Danmark og mange andre lande er det normalt at tilsætte mælk til æggemassen, men skribenten Katherine McPhillips har erfaret, at det ofte kan resultere i vandede æg og dæmpe deres naturlige smag.
Hun bemærkede, at tilsætning af væske til røræg forlænger tilberedningstiden og øger risikoen for at ende med gummiagtige, overtilberedte æg. Men mens hun bladrede i en kogebog, stødte Katherine på en opskrift, der anbefalede at bruge majsstivelse for at forbedre æggenes konsistens.
"Nysgerrig besluttede jeg mig for at prøve det under en nylig morgenmad. Til min glæde fandt jeg ud af, at mine røræg ikke kun blev mere luftige, men også fik en cremet smag," sagde hun ifølge Liverpool Echo.
"Ved nærmere undersøgelse opdagede jeg, at majsstivelse fungerer som et beskyttende lag omkring æggeproteinerne, hvilket hjælper dem med at holde på fugten og forhindrer dem i at størkne for hurtigt. Det giver en glattere og mere silkeblød konsistens uden behov for fløde eller mælk - og dermed får du mere velsmagende æg med minimal ekstra indsats."
Start med at slå to æg ud i en skål og tilsæt en god spiseskefuld majsstivelse. Rør ingredienserne sammen, indtil det hvide og melagtige udseende fra majsstivelsen ikke længere er synligt i blandingen, skriver det britiske medie Express.
"Jeg begyndte med at smelte lidt smør i en stegepande. Selvom det kan fremhæve smagen at tilsætte smør til æggeblandingen, smagte mine æg fantastisk selv uden det," sagde Katherine.
Da smørret var smeltet helt, hældte hun æggemassen i panden og begyndte straks at røre. Det er vigtigt at holde æggene i bevægelse i panden for at sikre en jævn tilberedning.
Da røræggene var tæt på at være færdige, fjernede Katherine dem fra varmen og lod dem hvile i et minut. At lade røræg hvile betyder, at de bliver færdige i eftervarmen fra panden og samtidig holder på fugten, hvilket forhindrer dem i at blive tørre.
Derefter anrettede hun sine røræg på en tallerken, krydrede med peber og ventede på, at hendes toast blev færdig.
"Jeg foretrækker at tilsætte peber eller anden krydderi til sidst i tilberedningen for bedre at kunne styre smagen, da nogle krydderier kan trække fugt ud af æggene og ændre deres konsistens, hvis de tilsættes for tidligt," sagde hun.
Efter sit lille eksperiment, var Katherine så tilfreds med resultatet?
"Mine røræg blev møre, fyldige og, efter min mening, langt mere velsmagende end den måde, jeg normalt laver dem på. Jeg er nu fuldt overbevist om, at majsstivelse forbedrer smagen af røræg, og det er blevet min foretrukne metode," sagde hun.