Æg er altid et populært valg til morgenmad - ikke kun i Danmark, men over hele verden. Der findes så mange måder at tilberede og nyde dem på, og der er altid nye smagskombinationer at prøve kræfter med.
Røræg, pocherede og kogte æg er lækre, men intet slår et godt spejlæg med gylden blomme. Hvis du gerne vil pifte det lidt op, er der én ingrediens, du bør tilsætte i panden før stegning. Ifølge eksperterne hos Sift and Simmer vil sesamfrø give spejlæg en dejlig sprødhed og en nøddeagtig smag.
Sesamfrø bruges ofte i asiatisk madlavning og giver spejlæg en sprød bund. Hvis du desuden tilsætter lidt chiliolie, får du endnu mere smag - en perfekt variation til din sædvanlige morgenmad eller brunch, skriver Express.
Du skal kun bruge få ingredienser, som de fleste allerede har i køkkenet. Når det gælder sesamfrø, kan du bruge både hvide og sorte - eller en blanding af begge.
Æggene smager ikke kun skønt til morgenmad - de er også lækre oven på ris- eller nudelretter til aftensmad. Sådan laver du dem derhjemme:
Ingredienser:
2 spsk. sesamfrø
1 tsk. vegetabilsk olie
2 store æg
Chiliolie (valgfrit)
Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde
Varm en stegepande op ved lav til medium varme.
Tilsæt sesamfrø og rist dem i ca. 30 sekunder. Hæld derefter olie ud over sesamfrøene.
Slå æggene ud over sesamfrøene, og læg låg på panden - lad en lille åbning stå, så dampen kan slippe ud.
Lad æggene stege i ca. 4-5 minutter, eller indtil de har den ønskede konsistens.
Når æggene er færdige, så løft dem forsigtigt med en spartel og læg dem på en tallerken.
Servér med ekstra sesamfrø eller chili olie samt salt og peber efter smag.
Prøv det - du vil ikke fortryde det.