Folk er i chok: Så nemt laver du perfekt og sprøde kartofler UDEN fritøse

15/02/2023

Ida Hansson

Mad
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
At lave de perfekte kartofler i ovn er noget, der føles umuligt for mange, men det behøver faktisk slet ikke være så svært.

Mest læste i dag

Nogle gange kan det virke som en umulig opgave at få de perfekte sprøde kartofler – du vil have en sprød skorpe og blødhed i midten.

Hvis du er blevet skuffet over dine kartofler en for mange gange, så gå ikke i panik - det er bare tid til at skifte de ingredienser, du bruger.

En kok siger, at inkorporering af kartoflernes skræl i opskriften giver dig de mest luftige kartofler.

Det kontroversielle krydderi er et, som du enten elsker eller hader, men denne opskrift kan måske bare vinde haderne over takket være den måde, den hæver dine kartofler på.

Madbloggeren Beth har tidligere delt en trin-for-trin-opskrift, på sin Instagram-konto @sw_bethhazel, og ifølge amatørkokken behøver du kun fem ingredienser for at lave herligt sprøde kartofler hver gang. Det skriver Mirror.

"Jeg vil lave nogle af disse senere, og da jeg altid bliver spurgt, hvordan jeg laver dem, tænkte jeg, at jeg ville poste opskriften igen for dem, der vil prøve disse skønheder, skrev hun.

Alt du behøver for at lave disse lækre kartofler er lidt salt og peber, olie eller Frylight samt stjernen i showet, Marmite.

"Du skal skrælle og koge nogle kartofler (syv minutter), og derefter dræne dem og dryp Marmite ud over dem," siger eksperten.

"Jeg bruger normalt to spiseskefulde afhængigt af hvor mange kartofler, men brug så meget eller så lidt, du vil. Spray så en glasrister/bageplade med Frylight og vip kartoflerne ned i den," fortsatte hun.

"Ryst pladen, så Marmite breder sig på alle kartoflerne, og spray dem derefter med Frylight. Bag dem i ovnen til de har fået en flot, gylden overflade."

Velbekomme!

Anbefalet til dig