Hæld det ikke ud! Dette kan du bruge agurkevand til

17/04/2024

Liva Høyberg

Mad
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvad gør man med det tilbageværende agurkevand? Få ved det, men det kan faktisk bruges til flere ting.

Mest læste i dag

Pickles er en favorit både i burgeren og til aftensmaden. 

Selvom trangen til pickles under graviditeten ofte er mere en myte end virkelighed, nyder mange pickles også uden at være gravide.

Disse syltede delikatesser er ikke kun velsmagende, men også sunde; de indeholder næringsstoffer som beta-caroten, vitamin K, jern, kalium og kalcium.

Vær dog opmærksom på sukkerindholdet, da mindre sukker betyder sundere pickles.

Uåbnede syltede agurker kan holde sig i årevis, men efter åbning anbefales det at bruge dem inden for en til to uger, skønt de ofte kan vare længere.

Når krukken er tom, er det synd bare at kassere agurkevandet, som er fyldt med smag.

Men hvad kan man bruge agurkevand til?

I stedet for blot at hælde det ud, findes der flere nyttige anvendelsesmuligheder for denne væske. 

Her er nogle værdifulde tips.

‘Kan man drikke agurkevand?’ har mange spurgt sig selv om, og svaret er…

Ja, agurkevandet, som består af vand, eddike, og krydderier som sennepsfrø samt urter som dild og ofte sukker, kan sagtens drikkes. 

Det har en markant syrlig smag, der ikke er for enhver, men her er alternative måder, du kan bruge agurkevandet på:

Fire praktiske anvendelser af agurkevand:

  1. Salatdressing: Brug agurkevand som base til din dressing. Det er allerede krydret med eddike og urter, så prøv at tilsætte lidt olivenolie for en enkel dressing, eller bland det med yoghurt for en cremet variant.

  2. Mayonnaise: Når du laver hjemmelavet mayo, kræves der normalt citronsaft. Prøv at erstatte dette med lidt agurkevand for en interessant twist.

  3. Syltning: Agurkevandets smag er ideel til at sylte andre grøntsager. Prøv at sylte løg eller hvidløg i agurkevandet for at forlænge deres holdbarhed og tilføje en lækker sur-sød smag.

  4. Konserves: Agurkevand er også fantastisk til at konservere nye portioner agurker eller andre grøntsager som peberfrugter og zucchini. Kog agurkevandet op og hæld det over grøntsagerne i steriliserede glas, luk dem tæt og opbevar dem køligt.

Et innovativt tip: I Bayern har man brugt agurkevand som et bæredygtigt alternativ til vejsalt. Dette viser, at agurkevand kan have mange forskellige og nyttige anvendelser ud over køkkenet.

Det skriver Ökotest

Anbefalet til dig