Sådan gør du bacon sprødere uden at brænde det på: Tilsæt blot 1 ingrediens under tilberedningen

Mad
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sprød bacon er for mange den bedste måde at spise det på, men at stege det til perfektion uden at brænde det kan være svært.

Lige nu læser andre også

Hvis du elsker din bacon sprød, ved du, at der er en hårfin grænse mellem den perfekte sprødhed og en forkullet skive. Uanset om du steger det på panden eller i airfryeren, handler det ofte om få sekunder, når det kommer til at få det sprødt uden at brænde det.

Men der findes én måde at sikre, at din bacon bliver perfekt sprød - og det indebærer, at du tilsætter en simpel ingrediens, inden du steger det. En erfaren kok anbefaler at vende baconskiverne i mel for det bedste resultat.

Barbara Curry, der er kendt for at være madeksperten bag Butter & Baggage, har afsløret, at hun i starten selv var skeptisk over for at tilsætte mel, men nu er hun blevet overbevist.

"Jeg var lidt skeptisk over, hvor meget det ville gøre en forskel at tilsætte mel til baconen, men vent bare, til du smager bacon, som er blevet vendt i mel først," sagde hun ifølge Express.

"Det er ikke kun sprødt, men har heller ikke den brændte smag, man nogle gange får, når man prøver at gøre sin bacon ekstra sprødt."

Når du giver din bacon et tyndt lag mel, hjælper det med at absorbere fugten, mens fedtet smelter under tilberedningen.

Når man steger bacon, sker der det, man kalder en Maillard-reaktion. Det er en kemisk proces, hvor aminosyrer og reducerende sukkerstoffer i kødet reagerer under varme. Denne reaktion gør baconen sprød og gylden.

Og tilsætningen af mel hjælper også med at give den en flot gylden farve. Derudover har det også den fordel, at det absorberer noget af olien og fedtet, mens baconen bliver steget på panden - hvilket også mindsker mængden af fedtsprøjt i panden.

Sådan laver du sprødere og mere velsmagende bacon

Start med at komme lidt hvedemel på en tallerken og vend hver skive rå bacon, så begge sider bliver dækket.

Læg herefter baconen på en pande ved middel varme. Steg det i cirka fire minutter - det giver perfekt bacon uden sprøjt eller overskydende fedt.

Du kan stege din bacon på panden som du plejer og få en rigtig god smag, men Barbara anbefaler også at prøve at bage baconen i ovnen.

"Jeg steger stadig bacon på panden, hvis jeg kun skal bruge et par stykker, men når jeg laver morgenmad til fire eller flere, bager jeg det i ovnen," forklarede hun.

Forvarm blot ovnen til 200 °C, og læg bagepapir eller stanniol på en bageplade - det gør rengøringen lettere. Læg baconskiverne på bagepladen, og bag dem i 12 til 15 minutter. Bagetiden afhænger af, hvor tykke skiverne er, så hold øje med dem efter cirka 10 minutter.

Når baconen er færdig, lægges det på et stykke køkkenrulle, hvor det kan få lov til at suge det overskydende fedt. Din bacon vil nu være sprød, gylden og klar til at blive spist.

Anbefalet til dig