32-årig mand er sigtet i Emilie Meng-sagen: Nu har chokerende nye oplysninger set dagens lys

05/06/2023

Jesper Bengtson

Foto: Privat
Nu er der chokerende nyt i sagen.

Mest læste i dag

Meng-familiens advokat kræver forklaring fra politiet i kølvandet på, at chokerende nye oplysninger har set dagens lys.

I 2016 blev Emilie Meng bortført og dræbt, og først i 2023 blev en 32-årig mand sigtet i sagen.

Dog fik politiet for seks år siden en henvendelse, der kunne have koblet Emilie Meng og den 32-årige sigtede sammen allerede dengang.

Det skriver TV 2 på baggrund af indblik i efterforskningen.

Det er nemlig kommet frem, at en kvinde i 2017 fortalte til politiet, at hun blot få timer inden Emilie Mengs forsvinden havde set en mellemstor bil holde parkeret tæt på Regnemarks Bakke - det sted hvor Emilie Meng senere blev fundet dræbt.

Yderligere havde kvinden forklaret, at bilens bagagerum havde stået åbent, og at en mand havde løftet på noget tungt fra bagagerummet.

Men faktisk havde kvinden flere oplysninger, hvilket nu har set dagens lys.

Hun fortalte nemlig politiet i sin tid, at hun så bogstaverne ‘BD’ på bilens nummerplade.

Den 32-årig mand, der nu er sigtet for frihedsberøvelse, voldtægt og drab i tre forskellige sager, kørte på daværende tidspunkt rundt i en mellemstor, sølvfarvet Hyundai i30. På nummerpladen til hans daværende bil var bogstaverne ‘BB’.

Bogstavkombinationen er altså ikke nøjagtig, men begyndelsesbogstavet er det samme. Om politiet brugte den oplysning vides ikke.

Den 32-årige mand var allerede en del af efterforskningen, da kvinden fortalte sine oplysninger til politiet i 2017.

Det var han, fordi han netop ejede en Hyundai i30 ligesom 2140 andre personer i Danmark. Den type bil var efterlyst i forbindelse med drabet på den unge pige.

Hvad politiet brugte kvindens oplysninger til vides ikke, men ifølge tidligere drabschef ved Københavns Politi, Jens Møller, skal politiet i en sådan en situation benytte vidnets forklaring om nummerpladen til at indsnævre feltet af bilejere.

I kølvandet på at de nye oplysninger har set dagens lys, mener Mai-Brit Storm Thygesen, der er bistandsadvokat for Meng-familien, at familien fortjener en forklaring:

“Det synes jeg, sagen fortjener. Jeg synes, familien og offentligheden har krav på at få at vide, om politiet faktisk har gjort deres arbejde godt nok i den her sag”, udtaler hun.

Politiet arbejder på nuværende tidspunkt på højtryk i sagen. Den 32-åriges varetægtsfængsling ophører den 8. juni, hvor han skal for retten.

Anbefalet til dig