Advarsel til alle hundeejere: Kan være meget skadeligt

27/07/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Ifølge en undersøgelse udgør den type mad, du fodrer din hund en sundhedsrisiko for dig.

Mest læste i dag

Fra retrieveren til chihuahuaen, fra labradoren til spanielen og den ydmyge cockapoo, er hunde en varieret art.

Forskellige racer kræver forskellige spisevaner. Men en ny advarsel er blevet udstedt af forskere ved University of Bristol - en bestemt type hundefoder kan udgøre en sundhedsrisiko for ejere.

Forskere fra universitetet har sagt, at fodring af hunde med råt kød kan forårsage sundhedsproblemer for ejere.

Årsagen til dette er, at maden kan indeholde en antibiotika-resistent bakterie, som kan føre til helbredsproblemer længere frem.

Selvom der findes en række forskellige hundefoder, vælger nogle ejere at fodre deres kæledyr med råt kød for at øge hundenes energi, forbedre deres hud og styrke deres tænder.

Ydermere producerer fodervirksomheder kæledyrsfoder på samme måde, som beskrives som mere naturlige. Det skriver Express.

Men selvom dette kan gavne nævnte hund, kan det påvirke ejerne negativt. Forskerne sagde, at dette er på grund af E-coli fundet i afføringen fra hunde, der spiser råt foder.

Hovedforfatter professor Matthew Avison forklarede i en erklæring: "E.coli er en udbredt bakterie, der findes i tarmene hos alle mennesker og dyr, men det er en almindelig årsag til mange sygdomme, herunder urinvejsinfektion og kan forårsage sepsis, hvis den spredes til andre dele af kroppen. Vi bør gøre alt, hvad vi kan for at reducere cirkulationen af ​​kritisk vigtige antibiotika-resistente E. coli og andre bakterier."

Professor Kirsten Reyher supplerede: ”Vi ved, at mennesker og dyr deler bakterier med hinanden, så det, vi finder i dit kæledyr, kan meget vel også være i dig. Kæledyrsejere bør opfordres til at praktisere god hygiejne, og ikke at fodre råfoder til din hund kan være en del af dette."

"Vi kan alle gøre vores del for at mindske antibiotikaresistens og dens forfærdelige virkninger på både menneskers og dyrs sundhed," tilføjede hun.

Anbefalet til dig