Advarsel til forældre: Spædbørn må aldrig drikke vand

17/06/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Diætist Katie Zeratsky og farmaceut Abbas Kanani har udsendt en skarp advarsel til forældre om aldrig, at give deres nyfødte babyer vand at drikke - ej heller under en hedebølge.

Mest læste i dag

I takt med at sommervejret bliver bedre og bedre, vil de fleste af os, række ud efter et glas koldt vand for at blive kølet ned og forblive hydreret. 

Men mens voksne og større børn opfordres til, at drikke rigeligt med vand, har eksperter udsendt en skarp advarsel til forældre til børn under seks måneder, om aldrig, at give dem selv den mindste mængde af væsken.

Uanset hvor varmt det er udenfor, bør babyer under seks måneder som får modermælk, aldrig drikke vand, da bare en slurk kan være dødelig. Det skriver The Mirror.

Det kan den fordi, det kan overbelaste deres små maver og forhindre dem i, at få næringsstoffer nok næringsstoffer fra modermælken, og dem har de brug for.

Vand kan føre til hyponatriæmi og vandforgiftning hos babyer, begge disse to er dødelige.

Men har babyer ikke brug for vand? 

Nej. Indtil en alder på seks måneder, bør babyer slet ikke få vand. 

Og ifølge Katie Zeratsky, som er diætist, er det slet ikke nødvendigt for børn over seks måneder heller. 

Selvom børnene på mere end seks måneder, godt kan få en tår vand her og der, kan de faktisk leve uden vand, indtil de er et år gamle.

Hun fortalte Buzzfeed

“De får alle deres væskebehov gennem modermælk eller modermælkserstatning. Selv på en varm dag, kan de få alle deres hydreringsbehov gennem modermælk eller modermælkserstatning.”

Hvorfor er det så farligt? 

Mælken giver alle de næringsstoffer, en baby har brug for, og fordi de udvikler sig så hurtigt, når de er små, er det vigtigt, at de får alt, hvad de har brug for, for at vokse sig store og stærke. 

Du bør derfor kun give din baby mælk, da det at give dem vand, kan påvirke deres evne til, at absorbere de proteiner, vitaminer og andre gode ting, som mælken giver. 

Farmaceut Abbas Kanani fortalte Yahoo UK:

“Deres maver er så små og kan let fyldes op med vand, hvilket gør det vanskeligt for dem, at få den næring, de har brug for.” 

Han tilføjer: 

“At give vand til et spædbarn, kan påvirke barnet evne til at modtage tilstrækkelig næring.” 

Hvis en baby under seks måneder drikker vand, kan det føre til vandforgiftning.

Katie siger: 

“Vandforgiftning er, hvor du drikker for meget vand på kort tid, og dit blodniveau af natrium falder, og det kan skabe en tragisk situation.” 

Dette kan derefter føre til en overbelastning af nyrerne, som ifølge Katie, kan resultere i en mulig ubalance i niveauerne af elektrolytter såsom natrium.

Abbas sagde, at dette fald i natrium, er et resultat af, at for meget vand føres ind i kroppen, en tilstand kendt som hyponatriæmi. 

Dette kan senere føre til hævelse af hjernen, anfald og i nogle tilfælde kan det være dødeligt.

Anbefalet til dig