Bilka, Netto og øvrige Salling Group butikker udskammes: Julekalender-hykleri!

Af: Mie M.B

|

20/12/2023

Foto: TV2/Presse
Foto: TV2/Presse
'Valdes Jul' har et vigtigt budskab. Desværre hænger det ikke helt sammen med kædens salg af merchandise

Mest læste i dag

TV 2's julekalender 'Valdes Jul' er mere end blot en magisk fortælling; den sætter fokus på naturens betydning og opfordrer seerne til at værne om den. Bag julekalenderen står forfatterne Jesper Fink og Thomas Porsager, der håber, at serien vil inspirere til mere tid i naturen.

Men hvordan harmonerer denne opfordring med det faktum, at der sælges en betydelig mængde merchandise i Sallings butikker i forbindelse med julekalenderen? Det spørgsmål stiller Ekstra Bladet.

TV 2 forklarer, at Salling Group producerer samleobjekterne, men at udvælgelsen sker i samarbejde med TV 2. Salling Group erkender, at nogle kan stille spørgsmålstegn ved salget af produkterne.

Salling Group forsikrer dog, at de har gjort alt for at minimere miljøpåvirkningen. De anerkender, at det ikke kan undgås fuldstændigt, men de forsvarer salget ved at påpege julekalenderens popularitet blandt børn og familier. De opfordrer også til genbrug af merchandise efter jul og oplyser, at samlekort og samlealbum er produceret i FSC-papir, strømperne er GOTS-certificerede, og gavepapiret er af FSC-blandingspapir.

På trods af salget af merchandise understreger både TV 2 og Salling Group deres bestræbelser på at minimere påvirkningen af naturen og opfordrer til en bæredygtig brug af produkterne.

Anbefalet til dig