Borgmester med trist meddelelse

21/10/2022

Thea Andersen

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Michael Ziegler, der Høje-Taastrups borgmester, er blevet langtidssygemeldt.

Mest læste i dag

"Jeg bliver sygemeldt i længere tid."

Sådan indleder borgmesteren i Høje-Taastrup (K), Michael Ziegler, et opslag på Facebook.

I Facebook-opslaget, som er delt for en time siden, fortsætter han med at fortælle, at han på det seneste har skrantet, og det har vist sig at have en dybereliggende og mere alvorlig baggrund.

"Jeg har akut leukæmi. Og på mandag starter jeg behandling med kemoterapi. Foran mig ligger nogle rigtig hårde måneder, hvor jeg kommer til at tabe både hår og vægt og ja i det hele taget ligne en skygge af mig selv. Jeg har lidt friskt spurgt lægen, om der er mulighed for at arbejde, mens jeg er i behandling. Svaret var ret klart. At være i behandling for leukæmi er et fuldtidsjob. Det har jeg accepteret. Så jeg kommer til at sygemelde mig fra på mandag. Forventningen er, at jeg skal være i behandling og dermed sygemeldt i cirka et halvt år," skriver han i opslaget, der i skrivende stund har fået mere end 700 kommentarer, som alle ønsker ham god bedring.

Heldigvis har Michael Ziegler en masse gode mennesker omkring sig, som støtter og hjælper ham.

Borgmesteren slutter sit opslag af med at beundre sundhedssystemet.

"Alt har fungeret hurtigt og effektivt [...] Og hvilket personale. Hver og en jeg har mødt under min indlæggelse har udstrålet empati og stor faglig dygtighed. Jeg føler mig i så gode hænder. Tak for det," skriver han.

Samtidigt informerer han sine Facebook-venner om, at der i den kommende periode vil være stille på profilen, da hans fokus er på at blive rask.

Kurt Scheelsbeck påtager sig posten som fungerende borgmester, mens Michael Ziegler er syg.

Anbefalet til dig