DMI gør det igen: Overrasker med vild melding

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI gør det igen.

Mest læste i dag

Flere danskere har påskeferie i denne uge, og den må siges at starte udmærket; i hvert fald hvis man kigger på vejret.

I dag ser ud til at blive overvejende tør med sol indimellem. Selvom dagen begynder med mulige skydryp i det nordvestlige Jylland og generelt skyet vejr, vil solen melde sin ankomst i løbet af dagen, særligt i landets sydlige og østlige dele.

Temperaturen, der efter en kølig nat forventes at ligge sig mellem 6 og 11 grader - med de varmeste områder mod syd - giver anledning til optimisme for udendørsaktiviteter, inklusive traditionelle æggejagter.

Det skriver DMI.

Skyer på himlen og en tiltagende vind fra sydøst vil også være noget, danskerne skal leve med i dag, og det kan bidrage til at tage noget af forårsvarmen.

Alligevel står det klart, at vejrforholdene generelt vil være gunstige for påskeugen, hvilket giver anledning til at nyde tiden udenfor; hvad enten man er i påskeferie eller ej.

Weekenden

Er man ikke blandt de heldige, som har påskeferie, spejder man måske frem mod weekenden og helligdagenes vejr.

Udsigten for weekenden og de følgende helligdage viser et mere blandet vejr, med både skyer, regn og solstråler på programmet.

Vejrprognoser peger på, at det dog vil blive en anelse lunere, hvilket lover godt for weekendvejret.

Langfredag byder på skyet vejr med chancer for både byger og sol, mens temperaturerne kan nå op mellem 7 og 12 grader. Vinden vil være sydvestlig, med mulighed for stærkere vinde ved kysterne.

Lørdagens vejr fortsætter med at være ustadigt med regnperioder, men også muligheder for sol og temperaturer, der lokalt kan nå op til 18 grader, særligt i syd.

Dermed melder DMI endnu engang ud om 18 grader, hvilket må siges at være en både glædelig og vild melding, da danskerne ikke er vant til at kunne opleve næsten 20 graders varme i slutningen af marts måned.

Påskesøndag runder af med skyet morgenvejr, der gradvist klarer op, og giver plads til sol og temperaturer mellem 9 og 14 grader.

Anbefalet til dig