DMI melder ud om regn, slud - og oversvømmelser

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI har den fremtidige vejrudsigt klar - og det er en våd en af slagsen

Mest læste i dag

Solen og regnen spiller en drilsk duet i Danmarks efterårsvejr, og det er næsten umuligt at forudsige, om du skal have shorts eller paraply med dig i disse dage.

Ifølge DMI's vagthavende meteorolog, Mille Jensen, er det netop nu varmefronten, der danser ind over landet og får temperaturerne til at svinge vildt.

"I dag får vi i Nordjylland omkring de fem grader, men i Sønderjylland, hvor fronten har indfundet sig, rammer vi faktisk ti grader. Så vi får et hop op på otte til 12 grader i morgen, især mod syd," siger hun til B.T.

Men inden du finder sommertøjet frem, er der en lille detalje, som Mille Jensen understreger: regnen.

"Ja, lige nu regner det en del i Jylland og på Fyn, og det nærmer sig Sjælland. Sjælland får ikke helt så meget vand som Jylland, men det er stadig en udbredt finregn, der følger med varmefronten."

Så det ser ud til, at denne meteorologiske dans mellem solen og regnen stadig holder os på tæerne.

Torsdag er historien den samme - en tør start, efterfulgt af regn. Men denne gang er det ikke varmefronten, der stjæler scenen, det er en koldfront, der glider op gennem Jylland.

Selvom nyheden om mere regn måske bringer minder om de seneste oversvømmelser tilbage, kan du ånde lettet op.

"Det regner, men det er ikke kraftig regn. Vi er langt fra de kritiske værdier. Jorden er allerede mættet, og vandstanden i åerne har været på kanten, men denne regn ændrer ikke meget," beroliger Mille Jensen.

Så når vejret skifter fra varmefront til koldfront og fra tørke til regn, kan vi alle bare holde os klar til det uventede, væbnet med både regnslag og paraplyer.

Velkommen til Danmarks efterår - et vejr med masser af overraskelser.

Anbefalet til dig