DMI varsel for kraftig regn: Her er det stadig gældende

Af: Thea Andersen

|

25/10/2023

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Varslet er stadig gældende nogle steder.

Mest læste i dag

En front med regn har i løbet af i går og i nat bevæget sig op over landet fra syd. Dette har givet frontregn, især i den østlige del af centrale Jylland, hvor der de fleste steder er faldet mellem 25 og 45 millimeter regn, lokalt noget over 50 millimeter regn.

Selvom regnen nu hovedsageligt har forladt Østjylland, forventes der stadig mere nedbør i Vest- og Nordjylland frem til tidlig eftermiddag.

DMIs varsel for kraftig regn, som blev sendt ud i går, er således stadig gældende for den sydlige del af Vestjylland, mens der i Nord- og Nordvestjylland fortsat er risiko for kraftig regn.

Både varslet, som er i kategori 1, og risikomeldingen gælder frem til onsdag klokken 12.

Kraftig regn defineres ved nedbørsmængder over 30 millimeter i forbindelse med et regnvejr.

Du kan se præcist, hvilke områder, der rammes, på kortet herunder.

DMIs varslingsniveauer

  • Risikomelding

    Vær opmærksom på, hvordan vejret udvikler sig i dit område. En risikomelding er ikke et varsel, men en melding om vanskeligt vejr, som kan udvikle sig til et varsel.

  • Kategori 1: Voldsomt vejr

    Vær opmærksom på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og udendørsaktiviteter.

  • Kategori 2: Farligt vejr

    Vær forberedt på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og forstyrre trafik og forsyning. Følg myndighedernes råd, og vær ekstra opmærksom, når du færdes ude. Følg vejrudviklingen på dmi.dk.

  • Kategori 3: Meget farligt vejr

    Følg myndighedernes råd. Vær forberedt på, at der er høj risiko for, at vejrudviklingen kan påvirke dig og dine omgivelser og forstyrre samfundets funktioner. Følg vejrudviklingen på dmi.dk.

Anbefalet til dig