Ekspert: Sådan opmuntrer du dit barn til at sove længere om morgenen

06/07/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Det kan være mere end lidt frustrerende - og udmattende - hvis du har en lille en, der vågner meget tidligt om morgenen. Og mens der er millioner af tips derude om, hvordan du får dit barn til at sove gennem natten, glemmer de ofte at give råd til forældre der kæmper med tidlig opvågning.

Mest læste i dag

The Sun talte med en ekspert i børne søvn og bad hende om hendes bedste råd til, at opmuntre babyer og små børn til at sove længere. 

Hun forklarede: 

“Hvis din baby eller dit lille barn vågner for tidligt på dagen, er det vigtigt at finde ud af, om de er klar til at stå op, eller stadig er trætte og har brug for mere søvn.” 

“Hvis din baby vågner og falder i søvn med det samme igen på dig med kram, en amning eller med hjælp, så har de brug for mere søvn.” 

Hvis du har en baby, der endnu ikke går i seng uden hjælp fra dig, så skal du ideelt set, lære dem at sove selvstændigt.

Du kan derefter øve dette om morgenen, hvis de vågner for tidligt. 

“Hvis de har brug for dig i starten af lur tiden og ved sengetid, så er det naturligt, at de også har brug for dig, når de er vågner fra søvnen,” fortsatte hun. 

“Dette kan være så ofte som hvert femte til tiende minut, når de nærmer sig morgentid.”

Men hvis du har en lille en, der er vant til at sove selv, er der et par ting, du kan gøre for at hjælpe dem med at sove længere.

For det første råder hun til, at have gode mørklægningsgardiner, for at forhindre det tidlige morgenlys i, at komme igennem. 

Dette er især vigtigt i sommermånederne, når det bliver lyst tidligere og mørkt senere. 

Du skal også sørge for, at dit barn ikke fryser.

Hun sagde, at soveværelset ofte er 5 til 10 grader varmere om aftenen end tidligt om morgenen.

Hvis du har et barn, der vågner op glad og klar til at starte dagen og er det indtil deres første lur, er dette en indikation på, at de har fået den søvn, de har brug for. 

I denne situation er den vigtigste årsag til, at babyer vågner tidligt, at sengetiderne er for tidlige. 

Hvis dit barn stadig sover lur i løbet af dagen og du lægger dem i seng klokken 19.00, vil de sandsynligvis vågne op før klokken 06.00. 

Sommeren er det perfekte tidspunkt til, at opfordre til en senere sengetid.

“Hav lidt tid i haven, nyd aftensmaden ude eller besøg venner og læg baby i seng senere,” forklarede eksperten.

Hun mener, at hvis man gør dette, vil man se en ændring i deres opvågningstid inden for få dage.

Anbefalet til dig