Fantastisk nyt for Norlys’ ansatte: Får helt særlig ordning

Af: Mie M.B

|

27/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er håbet at flere virksomheder lader sig inspirere og får lavet samme løsning

Mest læste i dag

For at styrke balancen mellem arbejdslivet og den generelle trivsel blandt medarbejdere, har energivirksomheden Norlys taget et bemærkelsesværdigt initiativ ved at indføre ubegrænset ret til barns sygedage. Dette tiltag, som har været i kraft i et år, tillader medarbejdere at tage fri med fuld løn for at passe deres syge børn, indtil de er helt raske igen. Det skriver TV 2.

Mia Reidun Andersen, en mor til to og ansat hos Norlys, har personligt oplevet de positive effekter af denne ordning. "Det har givet en ro og en balance ikke mindst," fortæller hun, idet hun har kunnet prioritere sine børns velbefindende uden at skulle bekymre sig om tabt arbejdsindkomst eller at måtte finde alternative pasningsmuligheder.

Denne forældrevenlige politik har ikke kun gavnet de ansatte og deres familier, men også virksomheden selv. Agnete Lundemose, HR-direktør hos Norlys, understreger, hvordan tiltaget har styrket arbejdsmiljøet og bidraget til både tiltrækning og fastholdelse af talentfulde medarbejdere. "Det er utrolig betydningsfuldt for os," siger Lundemose, hvilket underbygger vigtigheden af at være en attraktiv arbejdsplads i dagens konkurrenceprægede arbejdsmarked.

Initiativet har også vakt opmærksomhed i akademiske kredse. Thomas Bredgaard, professor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet, anerkender Norlys' foranstaltning som en klog løsning på et velkendt dilemma for mange børnefamilier. Han påpeger, at sådanne tiltag er med til at skabe en bedre balance mellem arbejde og privatliv, hvilket kan bidrage til at mindske stress og forbedre den generelle livskvalitet for de ansatte.

Mens Norlys' initiativ er et skridt i den rigtige retning, påpeger Bredgaard, at der stadig er behov for politiske tiltag for at adressere denne udfordring på et samfundsmæssigt plan. Han antyder, at en bredere implementering af lignende politikker kunne bidrage til et mere bæredygtigt arbejdsmarked.

Anbefalet til dig