Flyt til idyllisk italiensk ø og bliv betalt for det

10/08/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Det lyder næsten for godt til at være sandt, men embedsmænd på Sardinien har tilbudt unge mange tusinde kroner for at flytte.

Mest læste i dag

Unge mennesker, er blevet tilbudt tusindvis af euro for at flytte til en idyllisk italiensk ø, der er kendt for sine hvide sandstrande og maleriske udsigter. 

Embedsmænd på Sardinien, har afsat 45 millioner euro (cirka 335 millioner danske kroner, red.) til at opfordre andre til at flytte til den historiske ø, den næststørste i Middelhavet efter Sicilien. 

Den idylliske ø, har mere end 2000 kilometer strande, samt historiske ruiner som folk kan udforske. 

For at lokke udefrakommende til at tage skridtet, er de blevet tilbudt et tilskud på 15.000 euro (cirka 111.600 danske kroner, red.), til at flytte til bestemte områder på øen, hvor der er færre end 3000 indbyggere, for at øge økonomien. Det skriver The Mirror.

Den eneste hage er, at pengene skal gå til at købe en bolig eller renoveringer.

Sardiniens præsident, Christian Solinas, udtaler: 

“Vi har skabt betingelser for, at unge kan beslutte sig for at blive og udvikle den økonomiske struktur i de mest skrøbelige områder.” 

“Takket være bidragene til deres første huse styrkes dette og bliver frugtbar grund for dem, der vil flytte dertil eller beslutte at stifte familie.”

“Der kan ikke være nogen vækst uden en reel forbedring af territorierne, af de indre og mest ugunstigt stillede områder, som skal gennemgå nye politikker for deres genbefolkning.” 

Øen var fødestedet for italienske fodboldlegender som Gianfranco Zola og Gianluca Festa.

Flere italienske kunstnere, politikere og musikere kan også knytte deres rødder til øen. 

Berømtheder, herunder Adele, ferierer ud for Sardiniens kyst og nyder godt at dets utrolige blå vand og smukke sandstrande.

Anbefalet til dig