Gigantisk nedbrud: 50 kommuner ramt

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Borgere fra 50 kommuner har ikke adgang.

Mest læste i dag

Borgere i 50 danske kommuner er blevet bedt om at væbne sig med tålmodighed, da nedbrud på det omfattende byggesagshjemmeside, Weblager.dk, har skabt forsinkelser og frustration.

Nedbruddet, der begyndte i sidste uge, har hindret adgangen til tidligere byggesager og dokumenter og har haft betydelige konsekvenser for en række både private og offentlige kunder.

Carsten Christensen, produktionschef ved Dansk Scanning, det firma, der driver tjenesten, har bekræftet nedbruddet og dets påvirkning på en lang række kommuner.

"Det er korrekt. Det har stået på siden tirsdag i sidste uge. Det skyldes tekniske udfordringer her hos os. Der er omkring 50 danske kommuner, der er ramt af denne her udfordring," udtalte Christensen.

På Weblager.dk's hjemmeside meddelte de også, at adgangen til dokumenter og tegninger i øjeblikket ikke er mulig, men forsikrede, at de arbejdede hårdt på at løse problemet og undskyldte de gener, det måtte forårsage.

Nedbruddet har været så udfordrende, at firmaet har måttet tilkalde ekstern ekspertise for at få situationen under kontrol og genetablere tjenesten så hurtigt som muligt.

"Der bliver arbejdet intensivt på at komme tilbage online. Vi forventer selvfølgelig, at vi snart er online igen. Indtil da må man desværre væbne sig med tålmodighed. Men det giver selvfølgelig frustrationer blandt både borgere og kommuner," sagde Carsten Christensen til Ekstra Bladet.

Det vides endnu ikke, hvornår siden vil være fuldt funktionsdygtig igen, og nedbruddet har skabt udfordringer for borgere og kommuner, der er afhængige af Weblager.dk for at få adgang til vigtige byggesagsdokumenter og oplysninger.

Anbefalet til dig