Dårlig vane kan koste dig 4.000 kroner om året: Sådan slipper du af med den

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du også har den dårlige vane, kan dette være en øjenåbner for dig.

Mest læste i dag

Mange danskere har en travl hverdag.

Når man er på farten, er det fristende at søge mod de hurtige og lette løsninger i henhold til mad og drikke.

B.T.'s redaktionschef for Penge, Niels Philip Kjeldsen, forklarer, hvordan han tidligere havde en morgenrutine, der indebar et stop ved den lokale 7-Eleven, hvor han gerne købte en kop kaffe.

Selvom det måske kan virke ganske 'uskyldigt' at købe en morgenkaffe på banegården eller tankstationen, så er det faktisk dyrere, end man lige skulle tro.

I B.T.'s artikel fortæller Niels Philip Kjeldsen, at hans vane kostede ham hele 4.000 kroner om året, hvilket fik ham til at tænke over, hvor dyre de små daglige fornøjelser reelt set er.

I dagens Danmark er der en hel industri dedikeret til at tilbyde mad og drikke til travle forbrugere. Men disse bekvemmeligheder kommer med en pris, både økonomisk og potentielt også for sundheden.

Derfor kommer Niels Philip Kjeldsen også med sit bud på, hvordan man kommer uden om de dyre vane-køb uden at gå ned på den daglige komfort, som købene giver.

En af løsningerne er at søge efter billigere alternativer.

En prissammenligning blandt forskellige kæder viste en betydelig variation i prisen på både kaffe og energidrikke. For eksempel kan skiftet fra premium mærker til billigere mærker af energidrikke resultere i en årlig besparelse på over 2.000 kroner.

En anden og mere radikal strategi er at stoppe disse daglige køb helt.

Ved at forberede morgenmad hjemmefra, skifte energidrikke ud med gratis kaffe på arbejdet eller medbringe sin egen kaffe i en termokande, kan der opnås betydelige besparelser.

Anbefalet til dig