For mange danskere går sommerferien snart til udlandet.
Selvom det fortsat kan være en god ide at have kontanter til de små køb i mange lande, kan betalingskortet bruges til langt det meste.
Men når du betaler med kort i udlandet, skal du være opmærksom på, at bankerne opkræver et valutagebyr.
Gebyret afhænger af, hvilken bank og hvilket betalingskort du har, skriver Mybanker i en pressemeddelelse.
Når du betaler med kort i udlandet, opkræves der et valutakurstillæg.
Tillægget varierer fra bank til bank, og det er generelt dyrere at betale i udenlandske valuta udenfor Europa. Tillægget udgør en procentsats og påføres den pågældende valutakurs.
Beskyt dine kort mod digitalt tyveri med et pålideligt RFID-pung – en diskret, men vigtig rejsemakker
Produkt
Navn
Pris
Forhandler




"I mange banker er gebyret lavere på Visakort end Mastercard, og gebyret er generelt lavere i Europa end uden for Europa. Forskellene mellem bankerne er ikke enorme, men det er rart at være opmærksom på gebyret, så man ikke bliver overrasket, når man ser beløbet på sin netbank", siger Jens Hjarsbech, der er cheføkonom i Mybanker.
Gebyrerne ligger mellem 0,5 procent og 1,67 procent inden for Europa og mellem 1 procent og 2,9 procent uden for Europa.
Holder du fx ferie i et land inden for Europa, hvor der benyttes euro med en kurs på 1€=7,46 kroner, vil du give 7,46*(1+0,01) = 7,53 kroner pr. euro, hvis du bruger betalingskort og er kunde i en bank med et valutakurstillæg på 1 procent.
Nedenunder kan du se en oversigt over forskellige bankers valutakurstillæg inden for og uden for europæiske lande samt forskellen mellem Visa og MasterCard.
(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Mybanker

Foto: Mybanker

Foto: Mybanker
Husk at betale i lokal valuta i udlandet
Mange butikker i udlandet tilbyder muligheden for, at du kan betale i danske kroner for købet i stedet for den lokale valuta, men det skal du undgå.
”Selvom det kan være dejligt at få præsenteret beløbet for dit indkøb i danske kroner, er denne løsning faktisk en del dyrere, end hvis du vælger at betale i lokal valuta”, siger Jens Hjarsbech, der er cheføkonom i Mybanker.
I forbindelse med betalinger i udlandet vil du nogle gange automatisk få anført prisen i danske kroner.
I disse tilfælde skal du altså foretage et aktivt valg og ændre betalingen til lokal valuta for at undgå den dyrere betalingsmetode.
Hæv kontanter på rejsemålet
Når du hæver kontanter i fremmed valuta, kræver bankerne også et valutatillæg.
Men det er oftest billigst at hæve kontanter, når du når frem til feriedestinationen, frem for at hæve hjemmefra i banken.
Der kan nemlig være et ekstra gebyr ved at hæve udenlandsk valuta i egen bank, hvilket især gælder andre valutaer end euro, hvis det overhovedet er en mulighed.
Har du udenlandske kontanter tilbage efter ferien, skal du også være opmærksom på, at rigtig mange banker ikke længere veksler udenlandsk valuta tilbage til kroner. Har du anden valuta end euro, er det især svært at få vekslet pengene tilbage.
Rejs nemt og organiseret med en let kabinekuffert, der passer i alle flyselskabernes mål
Produkt
Navn
Pris
Forhandler



