I morgen sker det: Sådan får du et tilskud på 27.000 kroner

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tirsdag klokken 10.00 åbnes der op for puljen, hvor du kan sikre dig det store tilskud.

Mest læste i dag

I morgen markerer en vigtig dag for danskere, der overvejer at skifte til mere miljøvenlige opvarmningsløsninger i deres hjem.

Energistyrelsen åbner dørene for en generøs tilskudspulje, der tilbyder op til 27.000 kroner i støtte til installation af nye varmepumper.

Denne bevægelse kommer i kølvandet på en markant stigning i salget af varmepumper i Danmark.

Og ifølge Energistyrelsen voksede salget af luft-til-vand varmepumper med hele 76% i 2022, mens jordvarmepumper oplevede en stigning på 27%.

Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, lagde heller ikke skjul på, at varmepumpetallene endnu engang sætter rekord og det vidner om at muligheden for at skifte til grøn opvarmning langt fra er indfriet:

"Varmepumpetallene sætter igen rekord, og det viser, at potentialet for at få danskerne til at skifte til grøn opvarmning af boligen langtfra er indfriet", fortalte til Ekstra Bladet i marts.

Og for at hjælpe flere danskere med at foretage dette grønne skifte, tilbyder Energistyrelsen nu betydelige tilskud til dem, der ønsker at installere en ny varmepumpe i deres hjem.

Tilskuddet varierer afhængigt af typen af varmepumpe, med op til 27.000 kroner tilgængelige for væske-til-vand varmepumper, også kendt som jordvarme, og 17.000 kroner for luft-til-vand varmepumper.

Ansøgningsprocessen åbner officielt i morgen kl. 10, men interesserede boligejere kan allerede stille sig i kø i et digitalt venteværelse fra kl. 9. Energistyrelsen har også taget skridt til at forhindre tekniske problemer, der har plaget tidligere tilskudsrunder, ved at introducere en ny ansøgningsplatform, der letter både ansøgningsprocessen og sagsbehandlingen.

For at kvalificere sig til tilskuddet skal ansøgerne opfylde en række krav, herunder at boligen skal være en helårsbolig, og at den ikke ligger i et område med fjernvarme eller planlagt fjernvarme. Yderligere detaljer og vejledning til ansøgningsprocessen kan findes på Energistyrelsens hjemmeside.

Anbefalet til dig