Livet går ikke altid, som man forventer.
Selv virksomheder og organisationer med stor opbakning kan støde ind i økonomiske eller interne udfordringer, som i sidste ende kan føre til lukning.
Det er ikke kun små aktører, der kan gå konkurs - også veletablerede virksomheder med mange loyale kunder kan blive ramt - og det ser vi et eksempel på nu.
Genskab restaurantoplevelsen derhjemme med en sous vide – perfekt til præcisionsmadlavning
Produkt
Navn
Pris
Forhandler




"Det er vemodigt"
Denne gang er det den anmelderroste restaurant Tabu i Aalborg, der må dreje nøglen om. Trods en plads i Michelinguiden siden 2019 og stor kulinarisk succes, har økonomien ikke kunne følge med.
På restaurantens Facebookside meddeles det, at Tabu er begæret konkurs.
I opslaget peges der på en række udfordringer, som har gjort det umuligt at fortsætte driften.
"For høje driftsomkostninger, stigende priser på råvarer og vigende gæsteantal i restauranten har medført, at vi desværre har måtte indgive en egen konkursbegæring," skriver ledelsen, der også udtrykker sin ærgrelse over, at kapitlet med restauranten nu er nået vejs ende:
"Det er vemodigt at nå til den erkendelse, at tiden har indhentet Restaurant Tabu."
Kigger fremad
Restaurantens køkkenchef, Michael Miv Pedersen, har stået i spidsen for stedet de seneste ni år. Selvom han er trist over, at det er slut med Tabu, ser han optimistisk på fremtiden:
“Naturligvis er jeg trist ved tanken om ikke længere at skulle lave præcisionsserveringer på Restaurant Tabu, hvor jeg har lagt liv og sjæl og brugt uendelige timer de seneste knap 9 år - et kapitel som nu definitivt er lukket," lyder meldingen fra ham.
Lukningen vidner om de store udfordringer, som selv højt profilerede restauranter kan stå over for i et presset marked.
Tabus konkurs er et slag for Aalborgs gastronomiske scene, hvor restauranten længe har været betragtet som en af byens fyrtårne.