Det var næppe den start, Hasse Bonde-Sterup havde håbet på, da han 1. april satte sig i chefstolen på golfresortet Royal Oak nær Jels. Bare fem uger senere trådte Fødevarestyrelsen ind ad døren, og det kontrolbesøg udløste ikke kun en sur smiley, men også to bøder på samlet 10.000 kroner. Det fortæller TV Syd.
Snavs og skimmel midt i luksussen
Fødevarestyrelsen dokumenterede støv og skimmellignende vækst på ventilationer, vægge og hylder i resortets kølerum. Reolerne var rustne og malingen flækket – et problem, når man skal holde områderne rene og sikre.
Også gulvene fik kritik for skidt og brune plamager, og i fryseren fandt man isklumper og åbne poser brød – en kontamineringsrisiko. Madvarer som rejer i lage stod side om side med drikkevarer i utilstrækkeligt rengjorte omgivelser.
En åben dør blev dyr
Den del, der for alvor vakte opsigt, var dog en åben dør ind til et kælderrum med danskvand. Fødevarerne i det område var ifølge styrelsen ikke skadedyrssikret. Resortdirektøren reagerede: "Jeg synes, det er lidt voldsomt, for det var en kasse med danskvand".
Han afviser, at personalet har glemt at lukke døren, og forklarer, at den kan blæse op i blæsevejr. Nu bliver der monteret dørstopper for at undgå gentagelser.
"Vi retter ind"
Resortet har ifølge kontrolrapporten allerede bestilt ny reol og sat gang i oprydningen. Hasse Bonde-Sterup slår fast: "Vi klapper hælene sammen og retter ind".
Golfgæsterne må håbe, at næste kontrol giver smil på mere end bare golfbanen.