Økonom advarer danskerne mod populær ‘finte’: Pas på!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Danskerne skal tænke sig om en ekstra gang, inden de gør det.

Mest læste i dag

Investorer, der jagter kundefordele som billige guldkort eller diamantkort, bør udvise forsigtighed, advarer Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen. 

Han peger på den bemærkelsesværdige situation, hvor værdien af SAS-aktien er tæt på nul, selvom selskabet selv har annonceret, at aktierne vil blive værdiløse i de kommende måneder.

Det skriver EuroInvestor.

I en underlig drejning spekulerer visse investorer dog alligevel på at erhverve sig disse aktier som en billig adgangsbillet til loyale kundefordele. 

“Det kan ikke helt udelukkes, at nogen kan have bundfisket aktier med udgangspunkt i loyalitetsfordele og håbet på, at SAS ikke ændrer ved det”, siger Per Hansen.

Selvom det kan virke fristende at købe aktier til en pris på 0,02, hvilket kun koster 2000 kroner for at få fat i et 'guldkort', advarer Per Hansen danskerne om, at de skal læse det med småt. 

Han påpeger, at betingelserne for loyalitetskort kan ændre sig med kort varsel og gøre investeringen mindre attraktiv. 

“Hvis du derfor har købt dig til en fin titel igennem aktier, kan det være en kort fornøjelse og en stakke frist, hvis SAS beslutter at ændre den erhvervede status med kort varsel”, lyder det fra Per Hansen.

Per Hansen forklarer også, at SAS' aktiekurs kan skyldes spekulation i, at den eksisterende aftale ikke går igennem, eller at short-sælgere, investorer der satser på kursfald, er tvunget til at købe SAS-aktier tilbage. 

Denne usædvanlige situation fortsætter med at tiltrække opmærksomhed fra investorer, der søger unikke muligheder, men advarsler om de skiftende betingelser for loyalitetskort forbliver relevante.

Anbefalet til dig