En almindelig søndag i april 2023 blev til et mareridt for Phillip Westh Weirup, da han fejlagtigt blev udpeget som en mistænkt i den såkaldte Kirkerupsag.
Forvekslingen skyldtes navnelighed med Philip Patrick Westh, der blev anholdt og senere dømt for mordet på Emilie Meng og andre forbrydelser.
Mens Phillip Westh Weirup tilbragte dagen med sin familie, eksploderede sociale medier med kommentarer og beskeder, hvor han blev hængt ud som morder.
Det skriver TV 2 Øst.
”Det gik under huden”
Beskederne, der strømmede ind, ramte ikke kun ham, men også hans familie.
”I det her tilfælde, var det jo mig som privatperson, som familiefar, der blev anklaget for noget helt forfærdeligt, så det gik under huden på en helt anden måde,” fortæller Phillip Westh Weirup, der beskriver situationen som dybt ubehagelig.
Selvom han forsøgte at rette misforståelsen, blev han ofte blokeret i stedet for at modtage en undskyldning.
Kampen for straks-navneforbud
Dagen efter anholdelsen blev der nedlagt navneforbud i sagen, men skaden var allerede sket.
Dette har fået Phillip Westh Weirup til at foreslå et straks-navneforbud, der skal træde i kraft øjeblikkeligt efter en anholdelse.
Forslaget skal beskytte personer mod fejlagtige beskyldninger og samtidig skåne familier og venner til mistænkte for unødvendige angreb og ubehagelige oplevelser.
”Hvis jeg kan få prikket til et eller andet, der gør, at der ikke er andre, der skal gennemleve det, så vil jeg meget gerne det,” siger han.
Selvom borgerforslaget næppe når de nødvendige 50.000 underskrifter, er flere politikere allerede begyndt at overveje løsninger.
Phillip Westh Weirup fortsætter sin kamp for, at ingen andre skal opleve lignende fejl.