Putins vrede vokser: NATO rejser et intimiderende nyt jerntæppe mod Rusland

Af: Ida Hansson

|

30/06/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Støtten fra den anden side af Atlanten øges med løftet om yderligere tropper, kampfly og skibe.

Mest læste i dag

Den amerikanske præsident Joe Biden sender tusindvis flere tropper til Europa for at hjælpe NATO med at danne et nyt jerntæppe designet til at beskytte andre lande mod en russisk invasion.

Under en tale på NATO-topmødet i Madrid lovede Biden også at sende kampfly, luftforsvar og skibe til en ny militærbase i Polen, hvor amerikanske soldater også er udstationeret i Rumænien, Estland, Letland og Litauen - andre nationer, der anses for at være sårbare over for Putins angreb efter hans invasion af Ukraine.

Finland og Sverige blev i mellemtiden formelt inviteret til at slutte sig til NATO-alliancen ved mødet med Tyrkiet, som droppede sin modstand mod organets udvidelse.

Derudover har NATO givet tilsagn om at øge antallet af tropper med 4.000 på den kritiske østlige flanke af alliancen, mens organisationens højberedskabsstyrke – bestående af soldater, der ikke er blevet udsendt, men som umiddelbart vil være klar til kamp, ​​hvis krig i hele Europa skulle bryde ud. – er blevet øget fra 40.000 til 300.000.

Den russiske viceudenrigsminister Sergei Ryabkov har reageret på alle foranstaltningerne ved at hævde, at NATO-udvidelsen vil være "destabiliserende" for Europa. Det skriver Daily Star.

Jerntæppet blev først brugt af Winston Churchill og henviste til den måde, hvorpå det gamle Sovjetunionen og dets allierede lukkede kontakten med Vesten efter Anden Verdenskrig.

"Sammen med vores allierede vil vi sikre os, at NATO er klar til at møde truslerne fra alle retninger på tværs af alle domæner," sagde Biden i Spanien.

"I et øjeblik, hvor Putin har knust freden i Europa og angrebet selve principperne for regelbaseret orden, USA og vores allierede, vil vi træde op. Vi går op og beviser, at NATO er mere nødvendigt nu, end det nogensinde har været," tilføjede han.

Militærbasen i Polen bliver den første af sin slags, der bliver permanent stationeret i landet.

Anbefalet til dig