Skatteministeriet melder ud: "Der har været for mange fejl"

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu melder Skatteministeriet ud.

Mest læste i dag

Da de første foreløbige ejendomsvurderinger blev udsendt i 2023, var en del af dem meget skæve. Særligt samlede interessen sig om vurderinger, hvor grundværdierne var højere end værdien af den samlede ejendom.

Folketingets Ombudsmand har undersøgt forløbet omkring udsendelsen, og han konkluderer nu, at Vurderingsstyrelsen inden offentliggørelsen kunne ”havde gjort mere for at afdække og forebygge problemer med meget skæve vurderinger”.

Det gælder uanset, at der i lovgivningen om de foreløbige vurderinger er taget højde for, at vurderingerne måtte forventes i et vist omfang at være upræcise eller forkerte.

Sådan skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Skatteminister Jeppe Bruus er enig med Folketingets Ombudsmand.

”Jeg er helt enig i, at der har været for mange fejl i de foreløbige vurderinger. Det har været med at skabe usikkerhed. Især i starten, hvor der kom mange historier ud om fejl og om grundværdier, der langt oversteg værdien af den samlede ejendom,” siger skatteminister Jeppe Bruus.

Ombudsmanden henviser i sin udtalelse til, at skatteministeren allerede i februar 2024 sagde, at ”hvis man havde taget de 68.000 ejendomme ud, hvor der var en højere grundvurdering end ejendomsvurdering, og sagt, at det går selvfølgelig ikke, så tror jeg faktisk, at vi havde haft en helt anden oplevelse af det.”

”Det mener jeg fortsat havde været klogt,” siger skatteministeren.

Anbefalet til dig