Sofie Gråbøl i stor sorg

Den internationalt anerkendte filmskaber Lone Scherfig (tv.) vender efter masser af succes i udlandet tilbage til en dansksproget produktion med en ny, stor TV 2-fiktionsserie med Sofie Gråbøl i hovedrollen. (Foto: Mattias Troelstrup / TV 2)
Den 53-årige skuespillerinde Sofie Gråbøl er i stor sorg, da hun den 17. juli mistede sin mor

Mest læste i dag

Den folkekære skuespillerinde Sofie Gråbøl har mistet sin mor. Ifølge HER og NU afgik hendes mor, arkitekt Mette Koustrup, ved døden den 17. juli.

Mediet oplyser, at de nærmere omstændigheder ved hendes død ikke er kendt. Ifølge folkeregistret gik hun dog bort den 17. juli. Ydermere skriver HER og NU, at bisættelsen allerede har fundet sted.

Sofie Gråbøl har tidligere fortalt åbent om, at hun har haft et vanskeligt forhold til sin mor. Det lykkedes hende dog at få et godt forhold til moderen senere, efter at hun som voksen besluttede sig for at tage et opgør med sin mor.

Hendes forældre blev skilt, før hun blev født, og i de første år af sit liv, var det ikke meget, hun fik sin far at se, da han kort efter fødslen flyttede til Afrika, hvor han havde fået et job.

Derfor var det heller ikke hendes far, som hun voksede op sammen med. Derimod var det hendes bror, mor og stedfar, der var en del af hendes barn- og ungdom.

Ifølge Kristeligt Dagblad var Sofie Gråbøls mor politisk aktiv på den yderste venstrefløj, hvilket efter sigende var noget, der smittede af på opdragelsen og barndommen. Det er netop dette, som hun senere i livet besluttede sig for at tage et opgør med hendes mor om.

"Jeg oplevede det ret voldsomt konstant at skulle konfronteres med meget voksne livsproblematikker. Atomkrige, demonstrationer, ø-lejre," sagde Sofie Gråbøl i et interview med Kristeligt Dagblad, hvori hun talte om det opgør, hun endte med at tage med sin mor.

"Det indbefattede en masse psykoanalyse og nogle år, hvor jeg forsøgte at forstå, hvad det egentlig er, jeg er rundet af," sagde hun også i interview, hvori hun også understregede, at de fik et godt forhold til hinanden.

Anbefalet til dig