Svinger øksen: Mediegigant fyrer over 1.500 ansatte

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
17 procent af koncernens ansatte er blevet afskediget.

Mest læste i dag

Omkring 1.570 ansatte er gået både ugen og julemåneden i møde med en trist nyhed.

Topchefen for den populære svenske streamingtjeneste Spotify, Daniel Ek, meldte søndag aften ud, at virksomheden vil foretage en omfattende fyringsrunde og skære omkring 17 procent af sine 9.241 medarbejdere.

Spotify, der har været et globalt musikimperium og har revolutioneret måden vi lytter til musik på, står nu over for udfordringer der kræver tilpasning, forklarede Daniel Ek.

Han indrømmer, at beslutningen er svær og vil påvirke mange dygtige og dedikerede medarbejdere.

Det skriver B.T.

"For at tilpasse Spotify til vores fremtidige mål og sikre, at vi er i den rigtige størrelse til de kommende udfordringer, har jeg truffet den svære beslutning at reducere vores samlede antal medarbejdere med cirka 17 % på tværs af virksomheden. Jeg anerkender, at dette vil påvirke en række personer, der har ydet værdifulde bidrag. For at være ærlig, vil mange smarte, talentfulde og hårdtarbejdende mennesker forlade os".

Beslutningen om massefyringen kommer efter års intens satsning på at udvide Spotifys forretningsområder og forøge markedsandelene på det konkurrenceprægede streamingmarked.

Spotify, der i årevis har været synonymt med streamingmusik, ser nu ud til at stå over for nye udfordringer og et skift i musiklandskabet.

Fyringsrunden vil berøre medarbejdere på tværs af hele virksomheden, og det er endnu uklart, hvordan dette vil påvirke Spotifys evne til at levere indhold og tjenester til sine millioner af brugere.

Anbefalet til dig