Trist nyt til ejere af benzin- og dieselbiler

Foto: Wirestock Creators / Shutterstock.com
Hvis du kører i en benzin- eller dieselbil, så er der kedelige nyheder til dig.

Mest læste i dag

Det er ikke nogen hemmelighed, at verden med hastige skridt bevæger sig mod en grønnere og mere bæredygtig fremtid.

Det betyder dog også, at ejere af benzin- og dieselbiler over for en række politiske tiltag, der kommer til at påvirke dem på en måde, som er alt andet end positiv.

Inden for en overskuelig fremtid vil denne gruppe af bilister opleve, at de bliver begrænset i, hvor i landet de må køre.

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation har taget et markant skridt i kampen mod fossilbiler ved at vedtage en plan for indførelsen af flere nulemissionszoner; et tiltag, der rækker ud over regeringens nuværende aftale med SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet.

Det skriver Ekstra Bladet via TV 2 Kosmopol. 

Den nuværende aftale, som blev vedtaget i februar, åbnede op for muligheden for at skabe zoner i danske kommuner, hvor benzin- og dieselkøretøjer ikke må køre.

Dog mener et flertal i København, at det tiltag ikke er nok til at opnå byens ambitiøse mål - nemlig at være en hovedstad, som er fri for fossilbiler senest i 2030.

"Jeg synes, det er enormt positivt, at der er opbakning til at presse på for at få frihed til at implementere grøn omstilling", udtaler Katrine Kildgaard, der er teknik- og miljøordfører for partiet på Københavns Rådhus, til TV 2 Kosmopol. 

Beslutningen har dog ikke været uden modstand, da partierne Konservative, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti stemte alle imod forslaget.

Til trods for modstanden, er beslutningen et stort skridt mod realiseringen af en grønnere hovedstad, som dog kommer til at begrænse dem, der kører i en benzin- eller dieselbil.

Anbefalet til dig