Når du lægger rugbrødet, osten og æggene op på kassebåndet, kan det mærkes - og nu viser tallene præcis hvor dyrt det er.
Danmark er nemlig det næstdyreste land i hele EU at købe fødevarer i. Kun Luxembourg er værre.
Ifølge Danmarks Statistik ligger de danske fødevarepriser hele 19 procent over EU-gennemsnittet.
Og det stopper ikke der.
Brød og kornprodukter koster 36% mere end i resten af unionen, og fisk er næsten 30% dyrere - det højeste niveau i EU.
Det høje prisniveau skyldes en cocktail af høje lønninger, afgifter og ikke mindst den danske moms på fødevarer, som ligger på 25% - et af de højeste niveauer i Europa.
Til sammenligning ligger madpriserne i lande som Rumænien hele 25% under EU-gennemsnittet, og lande som Irland og Frankrig har langt mere moderate afvigelser.
For mange udlændinge og tilflyttere føles prisniveauet som en økonomisk mavepuster.
Alt fra taxature og dagligvarer til takeaway og en kop kaffe slår hårdere ud i Danmark end i mange andre storbyer.
Ifølge udlændinge bosat i landet kan selv New York virke billigere på dagligdagsniveau.
Steven Højlund, chefredaktør for The Danish Dream, siger i en pressemeddelelse:
"Disse tal bekræfter den følelse, mange udlændinge sidder med – at Danmark kan være hårdt for pengepungen, når man køber ind til hverdagen."
Og selvom Danmark tilbyder høj livskvalitet, understreger han, at de høje udgifter gør det svært at spare op på kort sigt.
I stedet kræver livet i Danmark en anden tilgang - én, hvor man tilpasser sig og bliver hængende.