Mexico ramt af brutal hedebølge: Døde aber falder ned fra træerne

Udland
Genrefoto / foto: Pixabay
Genrefoto / foto: Pixabay
Den usædvanlige hede har store konsekvenser for blandt andet dyrelivet.

Mest læste i dag

Mexicos natur gennemgår i disse dage en skræmmende virkelighed: en hedebølge så intens, at aberne falder døde ned fra træerne. 

Det skriver Ekstra Bladet.

Den ekstreme varme har sat nye varmerekorder og forårsaget dødsfald grundet hedeslag blandt landets vilde brøleaber, især i den sydlige region. 

Mere end 250 aber er omkommet som følge af hedeslag, er der blevet rapporteret.

Men aberne er ikke de eneste ofre. I hele landet kæmper man med at sikre dyrenes overlevelse i zoologiske haver, hvor store rovdyr som løver får serveret frossent kød for at afkøle deres varme kroppe.

Den aktuelle hedebølge rammer især det centrale og sydlige Mexico. Den 9. maj blev temperaturerne i La Huasteca-området nær kysten målt til svimlende 50 grader celsius. 

Årsagen til denne ekstreme varme er en såkaldt "heat dome" - en varmekuppel - der har lagt sig over den Mexicanske Golf og forhindrer skydannelse, hvilket resulterer i vedvarende og ubarmhjertig varme.

Ifølge IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) er der stor sandsynlighed for, at menneskeskabte klimaforandringer bidrager til både hyppigere og mere ekstreme hedebølger verden over. 

Mens temperaturen fortsætter med at stige, står Mexico overfor udfordringerne ved at beskytte både mennesker og dyr mod de farlige konsekvenser af varmen.

Anbefalet til dig