Her er fejlen mange førere begår – og den kan blive fatal

Af: Mie M.B

|

13/05/2025

Biler
Foto: Natalya Ugryumova/Shutterstock
Foto: Natalya Ugryumova/Shutterstock
Det kan hurtigt blive en dyr omgang

Lige nu læser andre også

En almindelig fredag blev til et mareridt, da en teknisk servicemedarbejder fra Hornsyld Skole mistede livet i en frontalkollision. I bilen sad fire børn, som alle måtte behandles for større eller mindre skader. Ét barn er stadig indlagt. Det fortæller TV Syd.

Ulykken har sat gang i en nødvendig debat: Hvad bør du som forælder eller chauffør sikre dig, før børn bliver spændt fast og kørt ud i trafikken?

Børnene er dækket – men er det nok?

Alle biler skal have en ansvarsforsikring. Den dækker passagererne i tilfælde af ulykke – også børn. Erstatningen omfatter varige mén, svie og smerte samt tabt arbejdsfortjeneste. Men det er ikke altid nok.

Chef­konsulent i Forsikring & Pension, Anja Lintrup Sørensen, siger: "Hvis et barn involveres i en trafikulykke, kan det være bedre dækket – og eventuelt dobbelt-dækket på mén-erstatning – hvis der er tegnet en privat ulykkesforsikring på barnet."

En privat børneulykkesforsikring kan sikre livslang dækning af følgeskader som f.eks. tandskader, der først kan behandles færdige, når barnet bliver voksen.

Føreren er dårligere stillet

Mens børnene er godt dækket, står føreren ofte svagt. Bilens ansvarsforsikring gælder nemlig ikke for den person, der kører bilen. Det betyder, at en lærer, fodboldtræner eller forælder risikerer at stå uden dækning, hvis de selv kommer til skade – medmindre de har tegnet en førerulykkesforsikring.

Føreren har desuden ansvaret for, at alle passagerer er spændt forsvarligt fast. Børn under 135 cm skal sidde i godkendt autostol eller selepude. Ellers vanker der bøde, klip i kørekort og betaling til Offerfonden.

Når først ulykken er sket, er det for sent at rette op. Derfor er det nu, du skal sikre dig – og dit barn.

Anbefalet til dig