En bolle med bacon og æg er en af de lækreste måder at starte weekenden på, men der er næsten ikke noget værre end bacon, der er helt gummiagtigt og gennemvædet af olie, når det tages af panden.
Den mest almindelige måde at tilberede bacon på er i en stegepande med olie, men det gør det faktisk mindre sprødt, hvorfor det ikke kan anbefales.
Baconfedt frigives naturligt, når det varmes op, og tilsætning af olie kan ødelægge konsistensen, så baconen bliver slattent, for fedtet og mere tilbøjeligt til at brænde på.
Eliza Cross fra BENSA Bacon Lovers Society har afsløret, at det er unødvendigt at bruge olie, og at det i stedet er meget bedre at tilføje en smule vand til stegepanden.
"At stege bacon med vand lyder måske lidt mærkeligt, men tro mig - den her metode ændrer alt. Du får smukt sprøde baconstrimler, der nærmest smelter i munden," siger hun ifølge Express.
De hvide fedtede dele af bacon bliver hurtigere stegt i olie, mens de pink og kødfulde områder tager længere tid - det betyder, at kanterne kan brænde på, mens midten stadig er rå.
Ved at tilsætte lidt vand til panden skabes der damp, som hjælper fedtet med at smelte mere jævnt, hvilket giver bacon, der er både sprødere og mere mørt.
Vandet sænker også tilberedningstiden en smule, hvilket forhindrer baconen i at krølle sammen og gør det muligt for hele strimlen at blive sprød på samme tid.
At stege bacon med vand i stedet for olie forbedrer ikke kun teksturen, men får det også til at smage bedre, da det mindsker risikoen for at brænde på, og smagen bliver ikke overdøvet af overskydende fedt.
Sådan laver du sprødere bacon med vand
Start med at tilsætte lige nok vand til, at det dækker bunden af stegepanden. Du behøver kun et tyndt lag - cirka to til tre spiseskefulde.
Læg de kolde baconstrimler i vandet, og tænd for komfuret. Steg ved middel varme, indtil vandet langsomt fordamper.
Baconfedtet vil nu begynde at smelte og syde. Vend baconen, når undersiden begynder at blive brun. Steg det, indtil det er sprødt, og læg det derefter på et stykke køkkenrulle for at suge overskydende fedt.
Dine gyldne, sprøde baconstrimler er nu klar til servering. Læg dem f.eks. på en bolle eller brug dem som en del af en klassisk engelsk morgenmad.