Spejlæg kan virke tilat være nemme at lave, men der er næsten ikke noget værre end, når de går i stykker i panden og bliver gummiagtige, fordi man har brugt alt for meget olie og smør.
Kaitlin, der både er kok og grundlægger af Modern Vintage Cooking, har afslret, at hun undgår at stege spejlæg i olie eller smør, da det ofte ender i 'et stort rod'. I stedet bruger hun blot en smule vand.
"Jeg har opdaget, at der findes en anden metode. Den kaldes 'dampstegning'. Du kan bruge den til mange slags mad, men jeg elsker at bruge den til spejlæg," sagde hun ifølge Express.
"Det er lidt en blanding mellem pochering (som jeg også elsker, men som er lidt besværligt) og stegning."
Det lyder måske mærkeligt, men det er meget nemt at komme til at stege et æg for meget, når man bruger olie eller smør. De fleste bruger nemlig alt for meget, hvilket gør det mere sandsynligt, at ægget bliver fedtet og brændt.
Mange ødelægger også deres spejlæg ved at prøve at vende det for at tilberede toppen, hvilket kan være besværligt - især hvis man egentlig bare prøver at lave en enkel morgenmad.
Men ved at bruge vand i panden dannes damp, som nænsomt tilbereder ægget ovenfra. Det forhindrer, at det brænder på, da panden ikke er varm i ret lang tid.
Dampen tilbereder hele ægget på én gang, så det går hurtigt - og toppen bliver også tilberedt, hvilket giver en perfekt gylden og let rystende blomme uden at ægget skal vendes.
Dampstegning er en meget nem madlavningsteknik, og når man først har lært den, kan man tilberede det perfekte æg på under fem minutter uden større besvær.
Sådan laver du det perfekte spejlæg
Du skal bruge:
En teskefuld vand
Ét æg
En stegepande med låg
Madlavningsspray
Fremgangsmåde:
Varm panden op ved middel-høj varme på komfuret. Spray lidt madlavningsspray på panden, og slå derefter ægget ud i en lille skål.
Når panden er varm, skal du hurtigt hælde ægget fra skålen ned i panden. Det er lettere at fjerne æggeskal, hvis ægget først er slået ud i en skål.
Skru ned til middel varme, og lad ægget stege i ét minut, indtil det begynder at blive hvidt, men endnu ikke er stivnet.
Hæld en teskefuld vand rundt i kanten af panden, skru ned for varmen, og læg låget på panden.
Lad ægget dampe i ét minut mere, tag låget af - og dit perfekt tilberedte spejlæg er klar til at blive spist.