Dine spejlæg bliver sprøde og fulde af smag, hvis du tilsætter denne ene ingrediens

Mad
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Denne ene ingrediens kan være med til at gøre dine spejlæg markant bedre.

Lige nu læser andre også

Spejlæg er et oplagt valg, hvis du vil lave et velsmagende måltid - især hvis du ikke er den mest rutinerede i køkkenet. De er hurtige og nemme at lave: du slår et æg ud, hælder det i panden og varmer det op - og så længe du ikke giver det for lang tid på panden, burde det være lige til.

Hvis du rammer rigtigt i forhold til tiden, har du et lækkert spejlæg klar på cirka fem minutter. Men vil du gerne løfte smagen - uden at det kræver meget ekstra - så er der én ingrediens, du bør tilsætte.

De fleste opskrifter bruger olie til stegning, da det forhindrer ægget i at brænde fast og anses som et sundt valg. Men olier som solsikke-, oliven- eller vegetabilsk olie har en ret neutral smag, så de tilføjer ikke meget til den samlede smagsoplevelse.

Derfor anbefaler madeksperter i stedet at bruge smør, da det tilfører en rigere smag og giver ægget en sprødere tekstur. Det skriver mediet Express.

Smør har et højere fedtindhold end olie, hvilket giver spejlæg en mere cremet og intens smag. Samtidig fremmer det bruningen og karamelliseringen af æggehviden og skaber en lækker sprød kant.

"Det bedste ved at stege æg i smør er smagen. Fordi smør indeholder mere fedt end olie, vil dine æg automatisk tage den rige smag af smør til sig, mens de steger. Det minder om, hvordan nogle kokke tilsætter en klat smør til deres røræg under tilberedningen," forklarer The Happy Egg Co.

"Der er ikke mange sundhedsfordele ved at stege æg i smør, men det er heller ikke derfor, du tilsætter det - det handler om den ekstra smag."

Eksperter anbefaler også, at du overøser ægget med det smeltede smør, mens det steger. Det fordeler varmen bedre og skaber de sprøde, gyldne kanter.

"Smelt en god klat smør - cirka en spiseskefuld pr. æg - i panden, til det begynder at skumme. Slå æggene ud. Når hviden begynder at sætte sig, vipper du panden let, så smørret samler sig i den ene side," lyder det fra The Kitchn.

"Brug en ske til at dryppe smørret over ægget igen og igen, til hviden er netop fast. På det tidspunkt vil smørret have brunet og begynde at dufte ristet og nøddeagtigt - også kendt som verdens bedste duft."

Anbefalet til dig