Hvad der sker med din krop, når du spiser vandmelon regelmæssigt

Mad
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du spiser vandmelon regelmæssigt, vil det kunne påvirke din krop på flere måder.

Lige nu læser andre også

Der er en grund til, at du altid får lyst til vandmelon, når det er varmt udenfor. Det er ikke bare en lækker forfriskning - den er hydrerende, næringsrig og hjælper din krop med at genopbygge tabte væsker. At spise vandmelon regelmæssigt kan gavne din generelle sundhed, skriver Verywell Health.

1. Den øger din væskebalance i varmt vejr

"Vandmelon er kendt for sit usædvanligt høje vandindhold - omkring 92 % - og kan derfor hjælpe med at opretholde væskebalancen, især i varmt vejr, hvor man mister mere væske gennem sved," siger Stephani Johnson, professor i klinisk og forebyggende ernæringsvidenskab ved Rutgers University School of Health Professions, til Verywell.

"Selvom vandmelon ikke bør erstatte vand, kan den være et velsmagende og nyttigt supplement, der både hydrerer og giver energi."

2. Den hjælper med at opretholde elektrolytbalancen

Væskemangel kan føre til ubalance i kroppens elektrolytter, hvilket kan medføre en række sundhedsproblemer som træthed, muskelkramper, svaghed og meget mere. Ved at supplere dit væskeindtag med vandmelon hjælper du kroppen med at holde sig i balance.

3. Den indeholder mange vitaminer

"Bare én kop vandmelon i tern indeholder næsten 15 procent af det anbefalede daglige indtag af C-vitamin," siger Johnson.

Den er også en god kilde til A-vitamin og B6-vitamin, som er vigtige for immunforsvaret, stofskiftet, elektrolytbalancen og den generelle sundhed, tilføjer hun.

Én kop vandmelon i tern indeholder:

  • Kulhydrater: 12 g

  • Kostfibre: 1 g

  • Samlet sukkerindhold: 9 g

  • Protein: 1 g

  • Calcium: 1 mg

  • Natrium: 2 mg

  • Jern: 2 mg

  • Kalium: 170 mg

4. Den er rig på lycopen

Lycopen er en antioxidant, som 'er kendt for at beskytte kroppen mod skader fra frie radikaler', siger Johnson. Lycopen er blevet forbundet med lavere risiko for visse kræftformer, hjertesygdom og andre kroniske sygdomme.

"Vandmeloner med klart rød frugtkød har det højeste indhold af lycopen," forklarer hun.

5. Den indeholder citrullin, som gavner hjertet

Der findes ikke mange naturlige kilder til denne aminosyre, som kroppen omdanner til et molekyle kaldet arginin.

"Arginin understøtter produktionen af nitrogenoxid - et stof, der hjælper med at afslappe blodkarrene og forbedre blodgennemstrømningen," siger Johnson.

"Forskning tyder på, at citrullin fra vandmelon kan forbedre blodkarrenes funktion, hvilket kan føre til mere elastiske arterier og lavere blodtryk."

6. Den bidrager med magnesium til muskler og nerver

Vandmelon er en god kilde til magnesium, og det er ikke en lille ting, fortæller Julia Zumpano, diætist ved Cleveland Clinic, til Verywell.

Magnesium er nødvendigt for enzymprocesser, der får dine muskler og nerver til at fungere korrekt og regulerer både blodtryk og blodsukker.

7. Dens kerner er fulde af næringsstoffer

Du bør desuden tænke dig om en ekstra gang, før du smider kernerne fra din vandmelon ud.

"Ristede vandmelonkerner er spækket med næringsstoffer som magnesium, jern, zink samt enkelt- og flerumættede fedtstoffer," siger Johnson.

Kernerne kan ristes i ovnen ved 175 grader efter at være vendt i lidt olivenolie. Du kan krydre dem med salt, chilipulver, kanel eller sukker, tilføjer hun.

8. Den fremmer en sund tarm

Fibrene og polyfenolerne i vandmelon giver næring til de 'gode bakterier' i din tarm, forklarer Zumpano. Disse bakterier holder fordøjelsessystemet i gang og hjælper med at sikre regelmæssig afføring.

Som med alle fødevarer er det vigtigt at spise vandmelon med måde for at undgå at få for meget sukker.

"For at stabilisere blodsukkeret bedst muligt bør man spise frugt sammen med et måltid eller en kilde til sundt fedt eller protein - for eksempel en håndfuld mandler," siger Zumpano.

Anbefalet til dig