88-årig kvinde fik besøg af ‘VVS’ere’: Blev berøvet 5000 kroner

12/02/2024

Mie M.B

Foto: Shutterstock
Undskyldningen var, at de ville tjekke hendes radiatorer i vinterkulden

Mest læste i dag

I Skive blev en 88-årig kvinde lørdag formiddag offer for et bedrageri under påskud af et såkaldt "varmesikringsbesøg". To mænd, der udgav sig for at være bekymrede for kvindens radiatorers funktion i vinterkulden, udnyttede kvindens tillid til at franarre hende en større sum penge. Det skriver TV 2.

Ifølge politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive præsenterede de to mænd sig ved den ældre dames dør og overbeviste hende om nødvendigheden af at inspicere hendes radiatorer. Mens de sammen gennemgik lejligheden, lykkedes det for mændene, der beskrives som mellemøstlige og henholdsvis i alderen 25-30 år og omkring 50 år, at aflede kvindens opmærksomhed.

Den ældre kvinde bemærkede, hvordan den ene mand på et tidspunkt diskret forsvandt. Det var i dette tidsrum, tyveriet fandt sted. Efter mændenes afsked opdagede kvinden til sin forfærdelse, at hendes pung, som hun havde efterladt på køkkenbordet, var blevet tømt for de 5.000 kroner, hun havde opbevaret i den.

Denne episode tilføjer sig til en voksende liste af lignende sager, hvor især ældre borgere bliver mål for svindlere, der udnytter deres godtroenhed. "Det er så ærgerligt, at vi ikke kan stole på hinanden," udtaler Bach og understreger vigtigheden af at være skeptisk overfor fremmede, der uopfordret tilbyder deres hjælp.

Anbefalet til dig