DMI med glædeligt nyt

Foto: Wikimedia Commons
Der er godt nyt til de danskere, der håber på lidt mere forårsagtigt vejr.

Mest læste i dag

Vinterferien er over os, og det betyder at skolebørnene har fri.

I den anledning er der flere forældre, der også har valgt at holde en uges ferie, og nu har DMI løftet sløret for, hvad man skal være forberedt på, hvis man her i uge 7 befinder sig inden for landets grænser.

Danskerne kommer på vejrfronten til at opleve lidt af hvert i de kommende dage.

DMI skriver, at landet står over for både vil være sol, regn og mildere temperaturer, hvilket er glædeligt nyt for dem, der længes efter forårsluften.

I morgen onsdag byder på en alsidig dag, hvor solen titter frem, men hvor regnbygerne også melder sin ankomst. Bygerne bliver slemmest hen mod aftentimerne, hvor regnen ventes at blive mere udbredt fra sydvest.

Vindretningen vil være sydvestlig, og dagtemperaturerne vil variere mellem 3 og 7 grader, hvor den højeste temperatur forventes i den sydvestlige del af landet.

Men hold fast - for der er lysere tider i sigte.

Ifølge DMI vil temperaturen torsdag og fredag kunne nå op på hele 10 grader flere steder i landet. Selvom skyerne vil hænge tungt over Danmark, og flere regnvejr er på vej i løbet af ugen, er der altså alligevel grund til at finde forårshumøret frem.

Til dem der planlægger at tilbringe vinterferien inden for landet grænser er rådet klart: pak ikke regntøj, paraply og gummistøvler for langt væk.

Dog er det ikke det eneste, danskerne skal huske på, når de i ugens løb bevæger sig uden for i det danske land.

Vær opmærksom i trafikken

Selvom der i dag vil være positive lufttemperaturer de mange steder, vil der stadig være lokalt glatte veje - især i Nordjylland. Så pas på ud i trafikken, og evt. holde lidt øje hos vejdirektoratet, Trafikinfo.dk (vejdirektoratet.dk)

Fortsat meget vand i åer og vandløb

Gårsdagens nedbør, og dagens nedbør giver ekstra skud vand til de i forvejen lidt for fyldte åer og vandløb. Udsatte områder kan derfor risikere at få problemer. Det være sig områder langs vandløb og søer, men også i lavninger, hvor vandet kan samle sig.

Anbefalet til dig