Hold øje med postkassen: Vigtigt brev på vej til 4.4 millioner danskere

24/10/2022

Thea Andersen

Foto: Shutterstock
I dag starter omdelingen af valgkort til de 4.4 millioner stemmeberettigede borgere, der kan sætte deres kryds til folketingsvalget d. 1 november.

Mest læste i dag

Valgkampen er i fuld gang – og det samme er PostNords postbude, der i de kommende dage kører hele Danmark rundt for at sikre, at de mange valgkort, som KMD har printet og kurveret, bliver leveret. 

Det skriver Postnord Danmark i en pressemeddelelse.

"Vi har længe forberedt os på den store og helt særlige opgave det er at omdele de mange valgkort. Det er noget vi har glædet os til og som vi er meget stolte over at udføre, siger Thomas Lauritsen," der er driftschef i brevafdelingen hos PostNord i Danmark. 

Valgkortene bliver leveret i danskernes postkasse.

Derfor er det yderst vigtigt at tjekke, at navnet på postkassen er korrekt. Stemmer navn på postkasse og valgkort ikke overens, må PostNords cykler og postbiler ikke aflevere kortet. 

De første valgkort lander i postkasser landet over fra i dag, mandag den 24. oktober, mens de allersidste valgkort forventes at være leveret torsdag den 27 oktober - altså fem dage før folketingsvalget den 1. november 2022.

Foruden valgkortet modtager alle førstegangsvælgere et eksemplar af Grundloven, fremgår det af pressemeddelelsen.

Valgkortet oplyser blandt andet om, hvor du skal stemme.

Hvis du har stemmeret, men ikke har modtaget et valgkort, kan du ifølge Borger.dk henvende dig til din bopælskommune. Det samme gælder, hvis der står forkerte oplysninger på det valgkort, du har modtaget.

Anbefalet til dig