Kommer med trist afsløring: Benzinpriserne ser ud til at stige

11/09/2023

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Benzinprisen befinder sig i forvejen på et højt niveau, men det ser ud til, at den kommer til at stige yderligere.

Mest læste i dag

Det er ikke nogen hemmelighed, at Saudi-Arabien står for en stor del af verdens olieproduktion. Udbuddet af saudiarabisk olie har derfor stor betydning for, hvordan benzinpriserne udvikler sig.

Hvis det olierige land i Mellemøsten beslutter at reducere deres olieproduktion, vil det få benzinprisen til at sige. Det betyder nemlig, at der vil være et mindre udbud af olie på markedet.

Og netop dette er, hvad Saudi-Arabien har indstillet sig på at gøre. Deres reduktion i olieproduktion får derfor konsekvenser for bilejere verden over, da det vil medføre, at den i forvejen høje benzinpris, bliver højere.

Sådan lyder det ifølge Ritzau fra Jesper Dan Holst Rasmussen, der er brændstofdirektør i Circle K.

"Benzinprisen er relativt høj lige nu, og det mindre udbud ser ud til at kunne påvirke prisen yderligere," siger han.

Hvis du skulle fylde benzintanken i bilen mandag, ville du gennemsnitligt skulle betalte 15,79 kroner pr. liter. I de kommende måneder er det sandsynligt, at du kommer til at betale en endnu højere literpris.

Prisen kommer primært til at afhænge af produktionen af olie i Saudi-Arabien. Såfremt landet fortsætter med at holde olieproduktionen nede, vil benzinprisen forblive høj.

Jesper Dan Holst Rasmussen fortæller, at reduktionen i olieproduktionen ikke er i småtingsafdelingen. Faktisk har de skåret deres produktion ned med omtrent million tønder olie om dagen.

Derfor er udbuddet af olie blevet markant mindre, men efterspørgslen er stadig den samme. Derfor er det naturligt, at der vil forekomme en stigning i benzinprisen.

"En anden faktor, der underbygger en stigning i oliepriserne, er, at de i USA går fra at sælge olie til at skulle opbygge deres lagerkapacitet igen. Det kan puste prisen opad," siger han.

Derudover har den globale økonomi også indflydelse på benzinpriserne, hvilket det globale olielager også har. Og for tiden er der ikke ligefrem fyldt op, lyder det fra Jesper Dan Holst Rasmussen.

Anbefalet til dig