Mit Digitale Selvforsvar udsender advarsel til samtlige forældre

Foto: Mit Digitale Selvforsvar
Foto: Mit Digitale Selvforsvar
Pas på!

Mest læste i dag

Nu skal forældre træde varsomt.

Svindlere fortsætter med at udsende falske beskeder til intetanende individer, og dette udbredte fænomen er desværre ikke nyt.

Gennem årene har disse bedragere udviklet deres metoder og tilpasset sig den digitale tidsalder. De anvender falske e-mails, sms'er og sociale mediebeskeder for at narre folk til at afgive personlige oplysninger, overføre penge eller downloade ondsindet software.

Selvom myndigheder og teknologifirmaer arbejder på at bekæmpe denne trussel, er det vigtigt at forstå, at svindlere altid vil forsøge at finde nye måder at narre folk på.

Det er afgørende at opretholde sund skepsis og tage forholdsregler for at beskytte ens online sikkerhed. Fænomenet med falske beskeder er en vedvarende udfordring, og vi skal forblive opmærksomme for at beskytte os selv mod disse bedragere.

En besked, der lyder som om den er fra dit barn, er nemlig nu i omløb, hvorfor man skal sikre sig, at de sms'er man modtager fra sin søn eller datter ikke er fra en svindler.

Hele advarslen kan læses her:

"Vi modtager i øjeblikket mange tips om et ondsindet svindelnummer via sms eller WhatsApp.

Du bliver kontaktet af en svindler, der udgiver sig for at være dit barn, som har mistet sin telefon og derfor skriver fra et fremmed nummer. Beskeden kan starte med "Hej mor" eller "Hej far".

"Dit barn" har brug for din hjælp med en betaling, og du bliver spurgt, om du ikke vil hjælpe.

Det kan være en meget ubehagelig situation at stå i, men husk at forholde dig kritisk. Prøv altid at komme i kontakt med dit barn på en anden måde. Sørg for at være helt sikker på, det virkelig er dit barn, du skriver med, før du reagerer på sådanne beskeder. Du kan for eksempel få dem til at ringe dig op."

Herunder kan du se et eksempel på den falske sms.

Foto: Mit Digitale Selvforsvar

Anbefalet til dig