Putins ønske: Vil udløse 'sulteplan'

04/07/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Eksperter hævder, at Putin vil udløse en sulteplan, som vil ramme titusinder af mennesker.

Mest læste i dag

Levin-professor i historie ved Yale, Timothy Snyder, mener, at den russiske præsident Putin allerede er begyndt at udføre en "sulteplan," der ligner Joseph Stalins og Adolf Hitlers.

"Rusland har en sultplan. Vladimir Putin forbereder sig på at udsulte store dele af udviklingslandene som den næste fase i hans krig i Europa," skrev Timothy Snyder på Twitter Ifølge Express.

Planen er centreret omkring kontrol af Ukraines korneksport.

"I normale tider er Ukraine en førende eksportør af fødevarer. En russisk flådeblokade forhindrer nu Ukraine i at eksportere korn. Hvis den russiske blokade fortsætter, vil titusinder af tons mad rådne i siloer, og titusinder af mennesker i Afrika og Asien vil sulte," lyder det fra Timothy Snyder.

"Rædslen ved Putins sultplan er så stor, at vi har svært ved at opfatte den. Vi har også en tendens til at glemme, hvor central mad er i politik. Nogle historiske eksempler kan hjælpe. Rusland planlægger at sulte asiater og afrikanere for at vinde sin krig i Europa. Dette er et nyt niveau af kolonialisme og det seneste kapitel af sultpolitik," tilføjede eksperten.

Det russiske forsvarsministerium sagde tidligere, at dets tropper har taget fuld kontrol over Lysychansk, selvom Ukraine afviser påstanden. Det skriver The Sun.

Rusland-specialisten Prof Mark Galeotti har fortalt BBC, at Lysychansks fald til russerne ville gøre det muligt for Putin at sige, at hans styrker har erobret Luhansk - en af ​​de to regioner, der udgør Donbas.

Prof Mark Galeotti siger, at russerens angreb på Lysychansk er en del af en "langsom, kværnende offensiv".

Anbefalet til dig