Næste gang du står i Bilka eller Føtex og overvejer knækbrød eller ymerdrys til morgenmaden, så læg mærke til mærkningen.
For fra i dag er fire nye produkter på hylderne – alle lavet af overskudsbrød fra Salling Groups egne bagerier.
To slags knækbrød, en pankorasp og en ymerdrys er resultatet af et samarbejde mellem Salling Group, FoodRemade og det lille bageri Knæk & Bræk.
Produkterne indeholder op til 100 procent genanvendt brød og koster 29 kroner stykket – eller to for 49.
Katarina Engberg, der er kategorichef hos Salling Group, glæder sig til kundernes reaktion. Det skriver de i en pressemeddelelse.
Med et mål om at halvere madspild i 2030 satser Salling Group på partnerskaber og innovation. Og det er nødvendigt – brød er nemlig en af de mest spildte fødevarer i Danmark.
Henrik Ottesen, direktør i FoodRemade, ser det som en ny standard:
"Brød er en af de største madspildssyndere, og sammen med Salling Group vil vi vise, hvordan ressourcerne kan udnyttes bedre end i dag."
Også hos Knæk & Bræk er begejstringen stor. Bagermester Anders Futtrup mener, at produkterne beviser, at madspild sagtens kan smage godt:
"De nye knækbrød er blevet superlækre, og vi er glade for at understøtte en utrolig vigtig mission – nemlig kampen mod madspild."
De nye varer bygger ovenpå tidligere initiativer som øllen ’Upcycled’ og madspildsprojektet MadPlus.
Fremover forventer Salling Group at kunne genanvende omkring 80 tons brød om året.