Stor sejr for Ukraine

29/07/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Ukrainske tropper har ramt russisk hovedkvarter.

Mest læste i dag

Ukraines væbnede styrker har ved hjælp af amerikansk ildkraft ødelagt et russisk militærhovedkvarter.

Vladimir Putins tropper lider derfor endnu et slag i deres operation for at erobre hele Donbas-regionen.

Optagelser fra angrebsstedet viser flere pansrede mandskabsvogne blive ødelagt sammen med en række russiske luftforsvarssystemer og en bygning, der rapporteres at huse en russisk kommandopost. Det skriver Express.

Luftoptagelser viser målområdet under en kraftig spærreild af ukrainsk artilleriild. Eksplosioner bryder ud, da talrige russiske stillinger bliver ramt.

I nærheden af ​​en ruineret bygning kan en russisk pansret personvogn ses midt i røgen. Køretøjet bliver senere vist i brand, og flere ukrainske granater regner ind over de russiske tropper.

Ukraine sagde mandag, at de håbede, at en FN-mægler aftale med det formål at lette den globale fødevaremangel ved at genoptage korneksporten fra Sortehavsregionen, ville begynde at blive implementeret i denne uge.

Moskva tilsidesatte bekymringen om, at aftalen kunne blive afsporet af et russisk missilangreb på Ukraines havn i Odesa lørdag, og sagde, at den kun var rettet mod militær infrastruktur.

Præsident Zelensky har fordømt angrebet som "barbari", der viser, at man ikke kan stole på Moskva.

En global hvedemangel og stigende europæiske energipriser er nogle af de mest vidtrækkende virkninger af Ruslands invasion af Ukraine, der truer millioner i fattigere lande med sult og vækker frygt i Europa over varmeforsyninger denne vinter.

Embedsmænd fra Ukraine, Rusland, FN og Tyrkiet blev fredag ​​enige om, at der ikke ville være nogen angreb på handelsskibe, der sejler gennem Sortehavet til Tyrkiets Bosporus-strædet og videre til markeder, og lovede at etablere et overvågningscenter.

Anbefalet til dig