Det er nemt: Med dette smarte trick modner du en avocado på ingen tid

Mad
Shutterstock.com
Shutterstock.com
Selv en hård og umoden avocado bliver hurtigt spiseklar med dette simple trick - helt uden brug af ovn eller flere dages ventetid.

Lige nu læser andre også

Hvis du har købt et net med avocadoer, og nogle af dem virker til først at være modne i næste uge, er der ingen grund til at gå i panik.

Med dette lille trick kan du gøre en umoden avocado klar til brug på ganske få minutter. Du slipper derfor for at vente i dagevis, og du behøver hverken en ovn eller særlige redskaber for at kunne udføre det.

Alt hvad du skal bruge er:

  • Stanniol (alufolie)

  • En dyb skål eller beholder

  • Kogende vand

Sådan gør du:

  1. Pak avocadoen stramt ind i stanniol.

  2. Læg den indpakkede avocado i en dyb skål.

  3. Hæld kogende vand i skålen, indtil avocadoen er helt dækket af vand.

  4. Lad den ligge i det varme vand i 5 til 10 minutter.

  5. Tag den op, pak folien af, og nyd en moden avocado.

Dette tip har fået masser af ros for sin hurtighed og enkelhed. Mange har stået i den frustrerende situation, hvor man skal bruge en moden avocado til sin salat, sandwich eller guacamole, men den eneste man har, er hård som en sten. Netop dér kommer dette trick til undsætning.

Metoden virker ved at varme og fugt hjælper avocadoens celler med at løsne sig, hvilket fremskynder modningsprocessen uden at gøre den kogt eller smattet - noget der ellers let kan ske ved brug af ovn eller mikrobølgeovn, skriver mediet Herkkusuut.

Det er dog vigtigt at nævne, at tricket egner sig bedst til avocadoer, der næsten er modne - ikke dem, der stadig er helt hårde og grønne indeni. Men hvis din avocado blot mangler det sidste skub, er denne metode et glimrende og hurtigt valg til at nå i mål.

Så næste gang du står med en umoden avocado og lidt for lidt tålmodighed, så husk, at du kan bruge dette trick. Du vil ikke blive skuffet.

Anbefalet til dig