Forskere fra Cornell University mener, at de har fundet løsningen på, hvordan man kan skære løg uden at fælde tårer.
Der skal ikke være nogen tvivl om, at de fleste kan skrive under på, at det kan være svært at snitte eller hakke løg uden at få tårer i øjnene. Det er især noget, der kan vise sig fra sin svære side, hvis du er nødt til at skære en stor mængde løg.
Ifølge en artikel offentliggjort på arXiv og citeret af tv-værten Martha Stewart, er det dog muligt at minimere risikoen for at stå i køkkenet med tårer løbende ned ad kinderne. Og faktisk er det ganske enkelt at gøre dette: Brug en skarp kniv, og skær med kontrollerede og bløde bevægelser.
Når løg skæres, frigiver de en forbindelse kaldet S-oxid, som stimulerer nerverne, der er ansvarlige for tåreproduktionen. Jo skarpere knivbladet er, og jo blødere dine bevægelser er, desto færre partikler frigives - og dermed mindskes risikoen for at begynde at græde.
Naturligvis er det ikke altid, at det er nemt at sikre dette. Hvis du f.eks. skal lave en ret, der kræver, at du snitter eller hakker dine løg meget fint, vil der ikke være tale om skærebevægelser.
I et sådant tilfælde kan det derfor være svært at sikre, at du ikke ender med at stå med tårer i øjnene. Du kan dog minimere det, hvis du holder dig til jævne og bløde bevægelser, når du skærer løget i første omgang.
Selvfølgelig findes der også mange andre metoder, der potentielt kan virke, hvis du vil undgå at græde. Faktum er dog, at det i de fleste tilfælde er lettest, at du blot bider det i dig. Det skyldes selvfølgelig, at de færreste har brug for så mange løg, at de skal blive ved i timevis.