Kok deler trick med 3 ingredienser: Sådan får du de bedste pommes frites i din airfryer

Mad
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En Michelin-kok har delt sin opskrift på de perfekte pommes frites lavet i en airfryer på TikTok - og du skal kun bruge tre ingredienser.

Lige nu læser andre også

En Michelin-trænet kok med en forkærlighed for alt, der har med kartofler at gøre, har - ikke overraskende - den perfekte opskrift på hjemmelavede pommes frites i airfryer. Poppy O'Tooles tips og tricks sikrer, at de bliver både sprøde og lækre hver gang.

Den succesfulde kogebogsforfatter delte opskriften med sine mere end 4,8 millioner følgere på TikTok. Hun hævder, at det her er 'en af de nemmeste opskrifter at lave i en airfryer', og metoden kræver kun tre ingredienser: kartofler, olie og salt.

Først skal du skrælle kartoflerne og skære dem i stave - tykkere, hvis du vil lave såkaldte strips, og tyndere, hvis du vil have pommes frites.

Derefter lægger du dem i en skål, da Poppy anbefaler det som den nemmeste måde at krydre dem på. Krydring er nøglen til at forvandle dine kartofler til velsmagende pommes frites, der enten kan serveres som tilbehør til et måltid eller nydes for sig selv.

I Poppys opskrift bruger hun en spiseskefuld vegetabilsk olie og 'et godt drys salt' for at opnå en klassisk version, men du kan sagtens eksperimentere med forskellige smage.

Der findes mange kombinationer, der kan give dine chips ekstra smag: Tilføj f.eks. Chinese Five Spice for at skabe en salt & peber-version, prøv italienske krydderurter for et friskt og aromatisk alternativ, eller lav din egen unikke blanding af krydderier.

Ved at tilføje et tyndt lag olie, inden du krydrer eller tilbereder dine pommes frites - især i en airfryer - er du sikker på, at krydderierne hæfter bedre og skaber en mere sprød overflade. Olie fungerer som en slags bærer, der gør, at krydderierne hænger fast på overfladen, skriver Express.

Derudover bidrager olien til en mere ensartet tilberedning og dermed en mere sprød tekstur. Når det kommer til Poppys tykkere pommes frites, lægger hun hele portionen direkte i airfryeren ved 180 grader i 15 minutter. Herefter ryster hun kurven og giver dem derefter yderligere 15 minutter.

"Det er en halv time i alt for gyldne, sprøde, lækre, friske kartoffelchips eller fritter," siger hun ifølge Mirror.

Hvad er fordelene ved at lave chips i en airfryer?

Det populære køkkenapparat bruger varm luftcirkulation og kræver kun lidt eller slet ingen olie, hvilket giver lavere fedt- og kalorieindhold sammenlignet med friturestegning. Et studie fra 2015 viste, at mad tilberedt i airfryer indeholdt markant mindre fedt.

Ifølge BBC Good Food er denne 'sundere tilgang' bedre for kroppen end traditionelle frituremetoder, som er forbundet med vægtøgning og hjertesygdomme.

Yderligere forskning tyder også på, at airfryere mindsker forekomsten af akrylamid, der er et kræftfremkaldende stof, der dannes, når stivelsesholdige fødevarer som kartofler tilberedes ved høje temperaturer (over 120 °C).

Anbefalet til dig