Eksperter: Sådan sparer du penge på el- og varmeregningen

Af: Thea Andersen

|

29/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du lyst til at spare penge, bør du læse med her.

Mest læste i dag

Priserne på alt lige fra fødevarer til el stiger med lynets hast. Faktisk er det ikke set højere i Danmark siden februar 1983. Selvom kalenderen viser den 29. juli, kan de stigende priser godt give sved på panden.

Heldigvis er der penge at spare på el- og varmeregningen.

Det oplyser EjendomDanmark i en pressemeddelelse.

"Den økonomiske situation og krigen i Ukraine har sat sit aftryk på de danske energipriser, som mange steder er steget markant," siger Jan Ellebye, PA-chef i EjendomDanmark, som fortsætter.

"Så udover de åbenlyse klimahensyn, er der for mange en stor økonomisk gevinst ved at spare på energien."

Udnyt det lune sommervejr

Med små ændringer i hverdagen, kan du nå langt og gøre en forskel for både dig selv og klimaet.

Den nye prognose fra DMI ser lovende ud, og dermed er der oplagt at udnytte de danske varmegrader. Det betyder samtidigt, at du kan sende varmeanlægget på ferie, og spare op mod 5 procent af din årlige varmeregning.

Har du et tørrestativ derhjemme, og anvender det i stedet for tørretumbleren, er der også penge at hente. Og har du bestilt en rejse sydpå for hele familien, kan du med fordel afkoble de strømslugende apparater i dit hjem, så de ikke "bare står" og forbruger strøm.

Samtidigt er der penge at hente, hvis skruer ned for playlisten til brusebadet og bruger 5 minutter i stedet for 15 minutter i badet. Med de 10 minutter kan du hente op mod 5000 kroner om året, lyder det fra Energistyrelsen.

Et andet råd er at følge elpriser time for time. På den måde får du mulighed for at planlægge dig til en billigere elregning.

Virker dette uoverskueligt, er der andre simple ændringer i hverdagen, du kan fokusere på. Det kan for eksempel være at slukke lyset når du forlader et rum, fylde opvaskemaskinen op til renden og bruge mindre varmt vand. 

Anbefalet til dig