Formueeksperten Helle deler 3 geniale penge-tips: Danskerne kan nyde stor gavn af dem

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er tid til at spise ører.

Mest læste i dag

I en tid hvor privatøkonomien presser mange husstande, er økonomisk stabilitet mere eftertragtet end nogensinde før.

I forbindelse med det har Helle Snedker, der er kundedirektør og partner i Formuepleje, delt tre geniale råd til økonomisk velstand.

Sådan skriver B.T.

Helle Snedker rådgiver investorer og formueejere på daglig basis, og hun understreger, at det er vigtigt selv at tage vare på sin økonomi frem for at håbe på den helt store lottogevinst.

Optimer din løn

Ifølge Helle Snedker er første skridt på vejen til en stærk økonomi at evaluere ens nuværende lønsituation. 

Hun opfordrer folk til at spørge sig selv, om de får tilstrækkeligt ud af deres arbejdstimer, og om deres løn følger med deres faglige udvikling. 

Hun peger blandt andet på, at man kan få det maksimale ud at sit arbejdsliv ved at blive god til at forhandle sin løn eller ved at opsøge muligheder for øget indtægt.

Minimer skatten og optimer pengeforvaltningen

Snedker påpeger, at beskatningen af lønindtægter forventes at ændre sig i de kommende år. Hvis din månedsløn overstiger 53.342 kr., skal du forberede dig på at betale topskat fra næste år. 

Hvis du er en af dem, der skal det, råder hun dig til at reducere den del af din løn, der er underlagt topskat, såfremt der er luft til det i dit budget.

“Du kan reducere den del af din løn, som du betaler topskat af, hvis du kan undvære indtægterne over topskattegrænsen i dit daglige budget. Bed din arbejdsgiver om at overføre pengene til en pensionsordning (ratepension eller livrente), så undgår du at betale topskat af det beløb, som overstiger de anførte topskattegrænser”, forklarer hun til B.T.

Vær god ved din opsparing

Til slut understreger Helle Snedker vigtigheden af at administrere din opsparing omhyggeligt. 

De midler, du forventer at bruge inden for de næste tre år, bør placeres i en opsparingskonto med en konkurrencedygtig rente. 

De midler, som du ikke har behov for indenfor den tidsramme, kan du overveje at investere. Dette kan omfatte individuel investering i aktier og obligationer eller investering i en investeringsforening.

Anbefalet til dig