'Sundhed.dk' vil give dig penge tilbage - men pas på

Sundhed.dk står bag appen 'Min Sundhed. Genrefoto: Sundhed.dk
Sundhed.dk står bag appen 'Min Sundhed. Genrefoto: Sundhed.dk
Du skal passe på, hvis du er blandt dem, der har modtaget beskeden.

Mest læste i dag

Sundhedsdatastyrelsen advarer nu danskerne via den populære app, som passer på danskerne, 'Mit Digitale Selvforsvar'.

Selvom det er en velkendt fare, bliver danskere stadig ramt af svindelmails, hvor bedragere udgiver sig for at være nogen, de ikke er.

Denne form for online svindel er desværre ikke ny, og den har også tidligere set dagens lys. Det er sandsynligvis også noget, der kommer til at gentage sig igen på et andet tidspunkt, hvorfor det er godt at være klar over, at man ikke skal stole blindt på alt, der lander i indbakken.

Mails, der hævder at være sendt fra Sundhed.dk, er i skrivende stund i omløb, og de fortæller modtagerne, at de har ret til at få refunderet noget medicin - altså at få penge tilbage.

Mange mennesker, herunder ældre og sårbare, falder desværre for denne slags manipulerende taktikker og ender med at overføre penge eller personlige oplysninger til svindlerne.

Derfor er det vigtigt, at være yderst opmærksom, såfremt man har modtaget en mail fra 'Sundhed.dk', og det skrives i den udsendte advarsel, at man ikke skal trykke med det medsendte link, og at man skal slette mailen med det samme.

Det er via appen 'Mit Digitale Selvforsvar', at danskerne er blevet advaret.

Herunder kan du se den advarsel, Sundhedsdatastyrelsen har udsendt.

"Flere borgere modtager i øjeblikket falske mails fra Sundhed.dk. I mailen står der, at Sundhed.dk vil informere dig om, at du har ret til refusion af medicinske udgifter.

Dette er ikke en mail fra Sundhed.dk og du skal derfor ikke trykke på linket. Slet mailen med det samme."

Anbefalet til dig